Rijeka – Cibalia 2:0, bijeli zadržali vrh ljestvice

Autor: Sanja Monar 20.02.2023

hnk_rijeka_juniori-31642 Foto: Arhiva

Cibalia je do najbolje prilike stigla u 89. minuti...

Rijeka - Juniori Rijeke pobijedili su Cibaliju 2:0 u utakmici 17. kola Prve HNL zadržavši tako prvo mjesto na ljestvici uoči Jadranskog derbija.

Rijeka je bila bolja momčad kroz cijelu utakmicu okrunivši svoju igru s dva gola i nova tri boda.

Rijeka je povela u devetoj minuti. Gajzler je izborio slobodan udarac na 17 metara, a zatim ga i sam izveo te silovitim udarcem kroz zid doveo bijele u vodstvo – 1:0.

Cibalia je uzvratila udarcem Đorića (23′), ali udarac s dvadesetak metara otišao je preko gola.

Rijeka je do drugog gola mogla u 32. minuti. Bodetić je ubacio, Bilajac je ostao sam na pet metara, ali udarac glavom išao je ravno u vratara Lovrića.

I onda kada se činilo da će završnica prvog dijela proteći bez uzbuđenja, prvo je Kurteš (42′) probao silovito iz daljine, a samo minutu kasnije Buhinjak je srušio Gajzlera i zaradio drugi žuti karton.

Rijeka je u nastavak krenula u potrazi za drugim golom i potvrdom bolje igre. U 52. minuti Gajzler se našao u odličnoj prilici, ali udarac je išao ravno u vratara Cibalije.

Burčul se pridružio udarcem u 59. minuti, a onda je u 66. minuti stigao drugi gol koji je otklonio sve sumnje.

Bodetić je ubacio s tridesetak metara, lopta je dugo letjela na drugu vratnicu, gdje se našao Dujmović – 2:0.

Rijeka je mogla i do trećeg gola, Bilajac (87′) se ponovo našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, vratar Cibalije opet je sjajno obranio.

I na kraju svega, Cibalia je do najbolje prilike stigla u 89. minuti. Bosnar je ostao sam na sedam metara, ali njegov udarac odlično je obranio vratar Bliznac.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...