Rijeka – Dolny Kubin: bijeli odradili lakši trening protiv slovačkog drugoligaša

Autor: Marina Pauletić 04.01.2023

rijeka_dolny_kubin

Trener Sergej Jakirović promijenio je cijelu momčad na poluvremenu.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su MFK Dolny Kubin (14:0) u pripremnoj utakmici odigranoj na pomoćnom terenu u kampu HNK Rijeka.

Od prve minute bilo je vidljivo da je Rijeka u puno boljem tonusu od slovačkog drugoligaša i na kraju je rezultat mogao biti i uvjerljiviji. Već u trećoj minuti Jurić je primio loptu i pogodio suprotan kut (1:0), dok je tri minute kasnije, nakon prodora Frigana, lopta s desne strane stigla do Jankovića koji je poentirao (2:0). Ubrzo su stigle nove prilike, u 11. minuti Liber je proigrao Jurića koji je pretrčao braniča, ali vratnica je spasila goste. Dvije minute kasnije Friganov udarac odsjeo je također na vratnici. U nastavku te akcije Janković je srušen u kaznenom prostoru, a Frigan je bio siguran s bijele točke – 3:0.

Rijeka nije spuštala nogu s gasa, novi lijep prodor i udarac Frigana (16′) zaustavila je vratnica, a lijep prodor Liber je okončao udarcem koji je otišao malo iznad grede. Marin je u 18. minuti zatresao ponovo gredu, a snažan udarac Jurića (22′) uspio je ukrotiti gostujući vratar. Četvrti gol stigao je u 25. minuti, Jurić i Janković odigrali su odličan dupli pas, a napadač Rijeke ponovo je zatresao mrežu – 4:0. Novi ubačaj Grgića u 28. minuti, odličan udarac glavom Jurića i vratnica je ponovo spasila goste. Uslijedio je nešto mirniji period, a Rijeka je prvi dio zaključila golovima Frigana (42′) i Jurića (43′).

Trener Sergej Jakirović promijenio je cijelu momčad na poluvremenu, bijeli su furiozno ušli u nastavak.

Pogotke su nanizali Djouahra (47′), Hodža (48′) i Djuričin (49′). Hodža je zabio za okruglih 10:0 u 66. minuti, a do kraja utakmice, uz golove Princea (11:0), Hodže (13:0) i Smolčića (14:0), valja istaknuti i lijep udarac Djouahre s ruba kaznenog prostora u 79. minuti (12:0).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...