Rijeka – HUNS 2:1, Obregon i Pašalić strijelci

Autor: Marina Pauletić 22.06.2023

prijateljska_utakmica_Rijeka-HUMS-34251

Rijeka je povela već u šestoj minuti.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su momčad HUNS 2:1 (Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“) u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj na Rujevici.

Rijeka je povela već u šestoj minuti. Veiga je ubacio s desne strane, a Obregon efektno pogodio – 1:0.

Domaćin je na otvaranju utakmice stalno prijetio, nedostajao je nešto točniji zadnji pas da se još koja akcija pretoči u gol.

prijateljska_utakmica_Rijeka-HUMS-08217

Momčad HUNS-a odgovorila je u osmoj minuti, nakon ubačaja iz kuta, Knežević je pucao glavom kraj gola.

Gosti su dobru priliku imali u 21. minuti kad su izborili slobodan udarac na dvadesetak metara. Muhammed je potegnuo, a Zlomislić dobro reagirao.

U 27. minuti HUNS je izjednačio. Odličnu akciju, još ljepšim eurogolom zaključio je Kreković – 1:1.

prijateljska_utakmica_Rijeka-HUMS-78390

Rijeka je ponovo pritisnula u završnici prvog dijela, u 36. minuti udarac je okušao Djouahra.

Dvije minute kasnije Prince je pobjegao po lijevoj strani, odigrao za Petrovića koji je snažno potegnuo, ali greda je spasila suparnika. Lopta se u nastavku odbila do Djouahre, ali njegov udarac obranio je Josipović.

U 40. minuti Djouahra je “slomio” braniča HUNS-a, krenuo prema golu, ali u završnici nije uspio pucati na najbolji način.

Rijeka je povela odmah na otvaranju drugog dijela. Liber je lijepo ubacio s lijeve strane, a najnovije pojačanje Marco Pašalić poentirao je glavom na drugoj vratnici – 2:1.

prijateljska_utakmica_Rijeka-HUMS


Samo četiri minute kasnije još jedno pojačanje bilo je u prvom planu. Ivanović je sjajno pobjegao obrani gostiju, obišao vratara, ali Marasović je njegov udarac izbacio s crte.

HUNS je ponovo prijetio u 56. minuti, snažan udarac Marasovića otišao je pored gola.

Rijeka je novu priliku imala u 71. minuti. Gajzler je ubacio iz kuta, Smolčićev udarac glavom odlično ja zaustavio vratar Mustapić.

U 84. minuti Goda i Zlomislić zajedničkim su snagama zaustavili goste, dok je u 88. minuti udarac Agića glavom otišao malo iznad grede.

Posljednja prilika na utakmici pripala je Rijeci. Nakon pogreške gostujuće obrane Ivanović se sjurio prema golu, ali njegov udarac je blokiran.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...