[FOTO] Rijeka – Lille 1:1, bijeli okončali nastup u Konferencijskoj ligi

Autor: Marina Pauletić 01.09.2023

rijeka_lille_rujevica_2023__67_

U utakmici pred ispunjenim tribinama i sjajnoj atmosferi koju je priredila riječka publika, bijeli su odigrali sjajnu utakmicu.

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Lillea 1:1 nakon lavovskih 120 minuta, ali u konačnici francuski sastav je ukupnim rezultatom 2:3.

U utakmici pred ispunjenim tribinama i sjajnoj atmosferi koju je priredila riječka publika, bijeli su odigrali sjajnu utakmicu u kojoj su na kraju za korak ostali do plasman u skupine.

Igrala se 58. minuta. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, vratar Lillea promašio je loptu, Hodža je pucao, a njegov udarac je blokiran, natrčao je Smolčić i zabio – 1:0.

rijeka_lille_rujevica_2023__35_

Bio je to jaki impuls za riječke nogometaše. U 66. minuti Vukčević se našao u sjajnoj prilici pred golom Lille, ali pogodio je Chevaliera u glavu.

Lille je poentirao u 69. minuti preko Davida, ali gol je poništen zbog zaleđa.

Uslijedilo je 20 minuta velike borbe, u 79. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Alexsandro je pogodio vratnicu.

rijeka_lille_rujevica_2023__9_

Nakon udarca s desne strane kaznenog prostora lopta se odbila od vratnice, David je bio na mjestu i pospremio loptu u mrežu.

Prvi dio protekao je u opreznoj igri s obje strane, Labrović i Chevalier sigurno su čuvali svoju vrata.

Rijeka je mogla do vodstva u šestoj minuti. Bijeli su iščeprkali loptu na rubu kaznenog prostora, Pašalić je gurnuop za Hodžu koji je ostao sam, ali vratar Lillea sjajnom reakcijom sačuvao je mrežu.

rijeka_lille_rujevica_2023__64_

Lille je uzvratio u 17. minuti. Cavaliero je bio u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru, Labrović je odlično obranio.

U prvom dijelu valja izdvojiti opasan ubačaj Pašalića u 35. minuti iz kornera i nekoliko dobrih akcija Lillea koje na kraju nisu rezultirale opasnijim udarcem.

Drugo poluvrijeme Lille je otvorio udarcem Cavaliera, u 56. minuti Mitrović je izbacio Smolčića na desnom boku, uslijedio je oštar ubačaj, ali Ivanović nije uspio pucati ispred Yora.

Sve je to bio uvod u završnicu koja je ponudila sjajan nogomet.

VIDEO

pocket icon

Hrabra Rijeka nije uspjela izboriti mjesto u Konferencijskoj ligi

Više sa portala torpedo.media ...