Rijeka – Rudeš 5:1 - juniori uvjerljivom pobjedom otvorili prvenstvo

Autor: Sanja Tumara 13.08.2022

juniori_hnk_rijeka_01 Izvor: HNK Rijeka

Prvo ime susreta bio je Niko Gajzler koji je, uz hat-trick u mreži gostiju, bio neprestana napast za braniče Rudeša. Bijeli su dominirali kroz cijeli susret, ostavivši gostima vrlo malo mogućnosti u igri.

RIJEKA – Juniori Rijeke uvjerljivom pobjedom protiv Rudeša, 5:1, krenuli su u novu sezonu Prve HNL. Bijeli su dominirali kroz cijeli susret, ostavivši gostima vrlo malo mogućnosti u igri, a podatak da su uz pet golova bijeli stvorili još nekoliko odličnih prilika dovoljno govori o dominaciji Rijeke.
Prvo ime susreta bio je Niko Gajzler koji je, uz hat-trick u mreži gostiju, bio neprestana napast za braniče Rudeša.
Rijeka je prijetila već u 12. minuti. Coupland se zavukao iza obrane Rudeša i odigrao za Gajzlera čiji je udarac zaustavila greda. Lopta se odbila do Matića, ali njegov udarac obranio je vratar Ciban. Nakon ubačaja iz kuta, Gajzler je u nastavku akcije okrenuo braniča u kaznenom prostoru i pronašao Momčilovskog koji je bio na pravom mjestu – 1:0.
Rudeš je prvi put ozbiljnije prijetio u 18. minuti, udarac Mašale obranio je Zadro.
Rijeka je kroz utakmicu bila bolji suparnik, konstantno opasna za gostujući gol. U 24. minuti bijeli su izborili slobodan udarac za 18 metara, udarac Gajzlera okrznuo je živi zid, a zatim je greda zaustavila udarac. Tri minute kasnije novi opasan ubačaj Bodetića, Mikloš je probao isprve, ali udarac glavom nije bio dobar.
Rudeš je najveću priliku iz igre imao u 31. minuti. Nakon lijepe akcije, Mašala je ostao sam i pucao, Zadro je uz manje poteškoće ukrotio udarac.
Uslijedili su pokušaji Gajzlera (37′), te odličan udarac Dujmovića nakon ubačaja Bodetića, ali i sjajna obrana vratara Rudeša.

juniori_hnk_rijeka_02 Izvor: HNK Rijeka

I kada se činilo da bi se s 1:0 možda moglo otići na poluvrijeme, Rijeka je u šest minuta s tri gola već u prvom dijelu riješila pitanje pobjednika.
Prvo je u 39. minuti, nakon odlične duge lopte, Gajzler pobjegao obrani Rudeša i poentirao – 2:0. Samo četiri minute kasnije Gajzler je oduzeo loptu, Mikloš je ponovo vratio Gajzleru – 3:0.
U 45. minuti uslijedila je najljepša akcija. Bodetić i Momčilovski odigrali su odličan dupli pas na lijevoj strani, Bodetić je ubacio, lopta je došla do Couplanda koji je hladnokrvno poentirao za 4:0 i ocjenu odličan nakon 45 minuta.
S obzirom na ishod prvog poluvremena jasno je bilo da će bodovi ostati u Rijeci. Bijeli su nastavili s dobom igrom, udarac Mikloša u 55. minuti je blokiran, a sjajno proigravanje Kukoča (61′) nije iskoristio Simčić koji je ostao sam pred golom, ali vratar Rudeša se još jednom istaknuo dobrom obranom.
U 73. minuti, nakon ubačaja iz kornera, lopta je došla do Simčića koji je potegnuo sa 16 metara, vratar Ciban još je jednom sjajno reagirao, ali Gajzler je bio na mjestu – 5:0.
Gosti su do utješnog gola stigli u 80. minuti. Naime, Rudeš je izborio slobodan udarac u 79. minuti i nakon udarca, lopta je pogodila u ruku Buručla – kazneni udarac za Rudeš. Stipić je bio siguran s bijele točke za konačnih 5:1.

juniori_hnk_rijeka_03 Izvor: HNK Rijeka
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...