[U OKU KAMERE] Rijeka – Šibenik 1:0, Momčilovski donio pobjedu juniorima

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.10.2022

nk_rijeka_nk_sibenik_2022__2_

Bijeli su bili rastrčani, Šibenik u konačnici nije stvorio niti jednu priliku koja bi ozbiljnije zaprijetila golu Rijeke.

Rijeka - Juniori Rijeke pobijedili su Šibenik 1:0 u utakmici sedmog kola Prve HNL. Rijeka je, iako u konačnici minimalno, zasluženo stigla do pobjede, dominiravši kroz cijelu utakmicu. Bijeli su bili rastrčani, Šibenik u konačnici nije stvorio niti jednu priliku koja bi ozbiljnije zaprijetila golu Rijeke.

Rijeka je prijetila u 14. minuti, Kukoč je prizemno pucao, a Baus je spriječio da lopta završi u mreži. Gol je stigao u 17. minuti. Bodetić je ubacio s lijeve strane, a Momčilovski s vrha peterca glavom zakucao loptu u mrežu – 1:0.

juniori_hnk_rijeka1

U 30. minuti Borna Panić si je otvorio prostor, ali udarac sa 16 metara išao je ravno u ruke vratara Šibenika Miševića koji je bio među najboljim pojedincima na utakmici.

Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Babića (36′) koji je išao u vratara, dok je pokušaj Buića (38′) nakon kornera Bodetića otišao preko grede.

U 41. minuti Coupland je sve napravio i ubacio, ali udarac Momčilovskom glavom s tri metra, završio je u rukama vratara Šibenika. Rijeka je dobro otvorila i drugi dio, Momčilovski je pucao nakon solo akcije, ali lopta je opet završila u rukama vratara Miševića.

U 52. minuti Coupland je, nakon solo akcije na desnoj strani, lijepo potegnuo dijagonalu, ali lopta je prošla uz vratnicu.

nk_rijeka_nk_sibenik_2022__1_

Pet minuta kasnije Coupland je pucao iz okreta pored gola. U 72. minuti Bodetić je pucao s 18 metara, odličnom paradom Mišević je sačuvao mrežu. U 88. Bristrić se našao u dobroj prilici, ali njegov precizan udarac, novom je odličnom reakcijom obranio Mišević.

Šibenik je krenuo na sve ili ništa u posljednjih pet minuta, ali pokušaji su se uglavnom sveli na visoke ubačaje koje je obrana Rijeke lako otklonila.

nk_rijeka_nk_sibenik_2022__3_
nk_rijeka_nk_sibenik_2022__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...