Rijeka i Hajduk igraju 102. prvenstveni Jadranski derbi u HNL-u

Autor: Portal Torpedo 28.09.2024

rijeka_hajduk_rujevica_8_w1200-36175 Foto: arhiva

Nakon 101 prvenstvenog ogleda Hajduk ima jednu pobjedu (39) više od Rijeke (38), dok su 24 utakmice završile bez pobjede.

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Hajduka u nedjelju 29. rujna od 20 sati na stadionu HNK Rijeka igraju svoj 102. prvenstveni Jadranski derbi otkako je HNL-a. Pogled na prvenstvenu ljestvicu, bez obzira na ranu fazu sezone, najbolja je pozivnica svim navijačima na praćenje utakmice, ali i najava još jednog okršaja za prevlast na hrvatskoj strani Jadrana.

Nakon 101 prvenstvenog ogleda Hajduk ima jednu pobjedu (39) više od Rijeke (38), dok su 24 utakmice završile bez pobjede. Ukupno gledajući sve dosadašnje međusobne oglede u pet natjecanja (prvenstvo i kup bivše države, HNL, Hrvatski kup, superkup), Rijeka i Hajduk odigrali su 174 utakmice u kojima je splitska momčad ostvarila 66 pobjeda, 54 utakmice završile su neodlučenim rezultatom i 54 pobjedom Rijeke.

Povijest nadmetanja u jadranskim derbijima traje još od 1946. godine, a posebno se intenzivirala u posljednjih 50 godina, koliko je Rijeka neprekidno član najvišeg ranga nogometnog natjecanja.

Najbolji Rijekin strijelac u jadranskim derbijima je Anas Sharbini sa sedam golova, pet su postigli Antonio Čolak, Josip Drmić, Admir Hasančić, Mladen Mladenović, Davor Vugrinec, dok su četiri puta strijelci bili Leon Benko, Roman Bezjak, Boško Bursać, Janko Janković, Andrej Kramarić i Vladimir Lukarić.

Pogotke za obje momčadi u ogledima Rijeke i Hajduka postigli su Filip Bradarić, Josip Elez, Tomislav Erceg, Nenad Gračan, Željko Mijač i Igor Musa.

Zanimljivo, golove za Rijeku u jadranskim derbijima postizali su otac i sin Rade i Marko Vešović, braća Ahmad i Anas Sharbini te stric i nećak Janko i Niko Janković.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...