Rijeka je pogotkom Galešića ostala na vrhu ljestvice

Autor: Tara Tomić 16.03.2024

fruk_nk_rijeka

Bijeli su stigli do važna tri boda na tradicionalno neugodnom gostovanju u Koprivnici.

Rijeka - Usprkos lošijim vremenskim uvjetima i neizvjesnom prvom poluvremenu u 50 minuti Niko Galešić svojim je pogotkom osigurao pobjedu Rijeke. Pobjedom nad Slaven Belupom u gostujućoj utakmici 27. kola, nogometaši Rijeke zadržali su svoje mjesto na vrhu Supersport HNL-a, Rijeka je trenutno prva s četiri boda i utakmicom više od Hajduka.

Bijeli su stigli do važna tri boda na tradicionalno neugodnom gostovanju u Koprivnici. Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika, o manjku šansi najbolje svjedoči da je udarac Lepinjice u 22. minuti, koji nije predstavljao opasnost za gol Rijeke, praktički prvi detalj kojeg treba spomenuti.

Samo dvije minute kasnije Fruk se našao u odličnoj situaciji u kaznenom prostoru, predugo je oklijevao i propala je prilika za Rijeku. U 32. minuti, nakon jedne visoke lopte, Pašalić je smirio loptu na vrhu kaznenog prostora, otvorio si prostor za udarac, ali obrana Slavena blokirala je pokušaj. Obje ekipe najbolje su sačuvale za završnicu prvog dijela. U 35. minuti Pjaca je pokupio loptu na sredini, Pašalić je proigrao Marića koji je sačuvao loptu, odigrao za Hodžu koji je proslijedio do Fruka. Uslijedio je odličan udarac s 15 metara i još bolja reakcija vratara Slavena.

Slaven je ozbiljno zaprijetio u 43. minuti. Nakon brze tranzicije, Mioč se odlično riješio pratnje na rubu kaznenog prostora i potegnuo, ali Labrović je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. Rijeka je puno bolje ušla u nastavak. U 49. minuti Pašalić je ubacio iz kuta, Radeljić dirao, a Šušak sjajno obranio odbijanac. Bijeli su poveli u 50. minuti. Nakon jedne duge akcije pred golom Slavena, Smolčić je pucao, lopta je pogodila braniča Slavena, a Galešić ju je zakucao u mrežu – 0:1! U 57. minuti Pjaca je odlično prošao po lijevoj strani i oštro ubacio. Obrana Slavena odbila je loptu u visoku luku, Fruk je sjajno pucao iz voleja sa 16 metara, ali Lepinjica je blokirao udarac. Šest minuta kasnije Pašalić je izveo korner, lopta se ponovo odbila do Fruka koji je snažno pucao, ali Boras je glavom blokirao udarac.

Iz već iduće akcije nova prilika, Radeljić je ubacio, a Pašalić sjajno pucao i volej je otišao iznad grede. U 67. minuti prijetio je domaćin, Nongoh je bio u odličnoj situaciji, ali udarac je otišao pored gola. U 72. minuti snažan udarac Lepinjice otišao je preko grede. Rijeka je blizu gola bila u 82. minuti. Pjaca je odigrao za Hodžu koji je sjajno proigrao Obregona, ali njegov udarac obranio Sušak.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...