Rijeka na gostovanju pobijedila Šibenik, Josip Drmić upisao hat-trick

Autor: Nikola Cvjetović 30.04.2022

muric11-2400x1524_c

Nakon ispitivanja snaga, Rijeka je povela u 12. minuti iz prve prilike.

Šibenik - Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Šibenik 5:3 u utakmici 33. kola Hrvatski telekom Prve lige. Prvo poluvrijeme donijelo je četiri gola, odličnu igru Rijeke i niz prilika koje su mogle donijeti i puno veći broj golova u mreži domaćina. Nakon ispitivanja snaga, Rijeka je povela u 12. minuti iz prve prilike. Prince je u završnici ubacio, a Drmić poentirao glavom – 0:1. U 16. minuti velika prilika za Rijeku. Selahi je oduzeo loptu na sredini, Murić povukao kontru i odlučio se za udarac. Lopta se u visokom luku odbila pred gol domaćina, na noge Vučkiću koji je iz blizine promašio! Četiri minute kasnije nova pogreška u obrani Šibenika donijela je bijelima priliku. Čerin je gurnuo u prostor za Drmića koji je ušao u kazneni prostor, ali udarac lijevom nogom završio je u vanjskoj mrežici.

U 21. minuti prilika za Šibenik. Smolčić je sad povratnom loptom doveo Labrovića u tešku situaciju, vratar Rijeke istrčao je i uspio izbiti glavom loptu koja je došla do Grezde, ali njegov udarac glavom s 20-ak metara nije imao šanse završiti u mreži. Samo minutu kasnije Drmić je odigrao za Murića koji se sjurio prema golu i pucao desnom nogom, a Rogić odbio udarac. Rijeka je u tom periodu nizala prilike i pravo je čudo kako je Šibenik prvih 25 minuta utakmice ušao samo s golom zaostatka. Sve promašaje Šibenik je kaznio u 27. minuti. Domaćin je brzo izveo udarac iz kuta i ubacio, Mesa je udarcem glavom matirao Labrovića – 1:1. U 34. minuti sjajan pokušaj Skorupa s 25 metara iz slobodnog udarca, greda je spasila Rijeku ovog puta.

Ako to nije bio dovoljan šok za bijele, Šibenik je poveo u 36. minuti. Smolčić je izgubio loptu u kaznenom prostoru Rijeke, udarac Marina Labrović je obranio, ali natrčao je Grezda i poentirao – 2:1. Veselje domaćina bilo je kratkog vijeka. Već u idućem napadu Murić je odigrao prizemnu loptu u kazneni prostor Šibenika, obrana je kratko odbila na noge Pavičiću koji je poentirao – 2:2.

Već u idućem napadu Murić se ponovo našao u sjajnoj situaciji na desnoj strani kaznenog prostora, ali novi pokušaj desnom nogom ponovo je bio neprecizan. Rijeka je odlično krenula u nastavak. Murić je u 49. minuti povukao kontru, pretrčao pola terena i onda snažno potegnuo sa 16 metara. Rogić je obranio. Nakon ubačaja iz kuta, Krešić je bio najviši i poentirao udarcem glavom – 2:3. U 63. minuti sjajna prilika za Šibenik. Marin je odlično pucao s 18 metara, malo Labrović, malo vratnica i rezultat se nije mijenjao. I onda je Rijeka naplatila sve promašaje. Murić je u 70. minuti sjajno odigrao za Vučkića koji je milimetarski preciznim ubačajem pronašao Drmića koji je poentirao glavom – 2:4. Nakon tog gola Rijeka je napravila dvije izmjene, domaćin se nije stigao ni posložiti, a Drmić je novim sjajnim udarcem s dvadesetak metara stigao do hat-tricka – 2:5. U 79. minuti Šibenik je smanjio. Marin je ubacio iz slobodnog udarca, koji je bio skraćeni korner, a Bilić poentirao na drugoj vratnici – 3:5. U 82. minuti odličan udarac Grezde s 18 metara, sjajno je zaustavio Labrović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...