[FOTO] Rijeka nastavlja sjajan niz: Svladala Goricu s 2:0

Autor: Sanja Monar 12.02.2023

nk_rijeka_nk_gorica_2023__17_

Pogotke su za "bijele" zabili Marin u 50. i Liber u 85. minuti

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Goricu 2:0 u utakmici 21. kola SuperSport HNL-a. U zanimljivom ogledu punom ritma, Rijeka je na kraju stigla do tri boda koja su je dodatno približila četvrtom mjestu na ljestvici.

nk_rijeka_nk_gorica_2023__4_

U 11. minuti Marin je oštro ubacio iz slobodnog udarca, Frigan je odlično ušao iz drugog plana, ali nije uspio glavom zahvatiti loptu. Tri minute kasnije Marin je odlično ubacio iz slobodnog udarca, Radošević je izašao s gola i skrenuo loptu. U 20. minuti Brza akcija nakon kornera, Frigan je gurnuo za Marina u srce kaznenog prostora. Lopta je odskočila i Marin ju nije uspio dobro zahvatiti.

Prva velika prilika stigla je u 22. minuti. Vukčević je odlično ubacio, Frigan pucao glavom, a Radošević se našao na pravom mjestu. Gorica je prijetila u 31. minuti. Opasan ubačaj Petkovića pred gol Rijeke, Labrović nije uspio uloviti loptu, Veiga je bio spreman i izbio loptu. Do kraja prvog dijela probali su s distanice Hodža i Janković, ali rezultat je ostao isti. Rijeka je odlično krenula u nastavak utakmice. Sjajna lopta Galešića za Veigu koji je ušao u kazneni prostor, ali nikoga nije bilo na povratnoj lopti.

nk_rijeka_nk_gorica_2023__8_

I onda je stigao gol u 50. minuti. Frigan je srušen u kaznenom prostoru, sudac Kolarić pokazao je na bijelu točku.
Marin je bio siguran s bijele točke – 1:0. Tri minute kasnije Vukčević je ubacio, Princeov udarac glavom nije bio precizan. U 65. minuti Ndockytev udarac zapeo je u bloku, lopta se odbila prema golu, ali Labrović je bio prvi na lopti. Četiri minute kasnije velika prilika za Rijeku. Frigan je pucao s desne strane kaznenog prostora, lopta se odbila do Vukčevića koji je ostao sam i pucao preko gola iz neposredne blizine.

nk_rijeka_nk_gorica_2023__13_

U 73. minuti Liber je odlično potegnuo, Radošević odbio loptu, Frigan nije uspio doći do odbijanca. Gorica je veliku priliku imala u 74. minuti. Nakon kornera za Goricu, Bralić je ostao sam i pucao glavom pored gola. Dvije minute kasnije nova velika prilika za goste. Nakon novog ubačaja, Vujnović je pucao glavom, Labrović je sjajno obranio.

nk_rijeka_nk_gorica_2023__5_

U 80. minuti Rijeka je promašila novu veliku priliku. Grgić je pobjegao u kontri po desnoj strani i pucao, Radošević je odbio loptu, natrčao je Jurić i pucao pored gola.

Rijeka je pobjedu potvrdila u 85. minuti. Ubačaj s desne strane, Marin je petom proslijedio, a Liber je poentirao – 2:0!

pocket icon

Rijeka nastavlja sjajan niz: Svladala Goricu s 2:0

Više sa portala torpedo.media ...