Rijeka odradila trening na Borås Areni

Autor: Mia Mohorić 15.08.2024

elfsborgtrening_web-scaled

Igrači kažu da je umjetna trava jako slična onoj na kojoj su trenirali u Žuknici

Göteborg - Dvije minute prije 19 sati Radomir Đalović okupio je nogometaše Rijeke na umjetnoj travi Borås Arene, pa nakon dvominutnog motivirajućeg govora igračima počeo posljednji trening uoči uzvrata protiv Elfsborga koji za ulog ima europsku jesen.

Bijele su dočekali oblaci i 23 Celzijevih stupnjeva u zraku, vremenski uvjeti za igru i u četvrtak će biti kvalitetni, pa osim ozljeda nekih igrača neće biti prepreke za pružiti kvalitetnu partiju i još jednom se u najboljem svjetlu postaviti na europskoj pozornici.

Atmosfera će sigurno biti izraženo domaćinska iako su se ljudi iz Elfsborga požalili da europske utakmice posjećuje manje navijača nego prvenstvene. Protiv Rijeke ih na tribinama ne očekuju više od sedam tisuća, dok ih je na prvenstvenoj utakmici protiv Djurgardensa bilo 12 tisuća.

Kažu naši igrači da je umjetna trava jako slična onoj na kojoj su trenirali u Žuknici, taj trening na pomoćnom igralištu NK Pomorac sigurno je koristio u pripremi. Inače, Borås Arena podsjeća na mnoge skandinavske stadione srednje veličine. Svaki detalj je posložen, iako, ako izuzmemo stolice, dominiraju prilično hladne boje. Inače, Elfsborg je jedan od prvih klubova u Švedskoj koji je na domaći stadion “instalirao“ umjetnu travu.

– Svi mi smo počeli igrati nogomet na umjetnoj travi pa nam taj aspekt ne bi trebao biti otežavajući, rekao je veznjak Rijeke Toni Fruk najavljujući utakmicu protiv Elfsborga.

Nema dileme da razlika u podlozi neće biti bauk, ali će neupitno razina koncentracije kod igrača Rijeke morati biti na zavidnoj razini kako bi se što brže prilagodili na podlogu koja bude izrazito brza nakon što se polije.

Inače, Borås Arena je stadion otvoren 2005. godine, a ovisno o događaju, budući da se ovdje održavaju i koncerti, kapacitet se može i povećati u odnosu na službenih 16 tisuća gledatelja.

Trening na Borås Areni pogledajte u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...