Rijeka pobijedila Koper u pripremnoj utakmici, Smolčić strijelac za pobjedu

Autor: Marina Pauletić 30.06.2024

rijeka_koper

Rijeka je povela već u drugoj minuti.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Koper 1:0 u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj na pomoćnom igralištu u kampu.

U zanimljivoj utakmici, u kojoj je se jasno moglo vidjeti da je iza igrača Rijeke naporan prvi tjedan priprema, izabranici Željka Sopića prikazali su dobar nogomet, a utakmica protiv Kopera poslužila je svrsi.

Rijeka je povela već u drugoj minuti, Fruk je ubacio iz kornera, Smolčić pucao glavom, a lopta je okrznula nekog u redovima Kopera – 1:0.

U 14. minuti, nakon brzo izvedenog kornera, Fruk je ubacio, ali pokušaji Smolčića i Obregona su blokirani.

Koper je odgovorio u 16. minuti, nakon jedne brze akcije, Tičić je u završnici ubacio, Burčul dovoljno ometao Wisdoma koji nije uspio uputiti kvalitetan udarac.

Jedna izgubljena lopta obrane Rijeke kumovala je prilici gostiju u 18. minuti, ali udarac Wisdoma sa 16 metara otišao je pored gola.

Rijeka je odgovorila u istoj minuti, duga lopta završila je u nogama Jankovića koji se sjurio prema golu, ali njegov udarac završio je u rukama vratara Kopera.

U ogledu protiv Kopera Ivanović je bio prava napast po desnoj strani i kreirao je najbolju priliku za Rijeku. Nakon bijega po desnoj strani, pronašao je Obregona u kaznenom prostoru. Kolumbijski napadač oslobodio se pratnje i svladao vratara Baša, ali Mijolović se našao na gol crti i prsima spasio gol!

Koper je svoju najbolju priliku u prvom dijelu propustio u 38. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, El Manssouri je primio loptu i našao se u odličnoj situaciji, ali udarac nije bio precizan.

Gosti su bolje krenuli u nastavak utakmice, a u svom neslužbenom debiju istaknuo se vratar Josip Posavec.

U 51. minuti gosti su krenuli u kontru, El Manssouri je proigrao Groznicu koji se sjurio sam prema golu Rijeke, ali Posavec je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je odgovorila pokušajem Bilajca s distance u 57. minuti.

Kako je utakmica odmicala slovenski sastav postajao je sve opasniji, ali u konačnici nisu uspjeli doći do gola. Najbolja prilika bio je udarac Tomeka u 78. minuti, kojega je zaustavio Posavec.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...