Rijeka pobijedila Lokomotivu: Bijeli prekinuli post na domaćem terenu

Autor: Nikola Cvjetović 16.10.2022

grupna_slavlje_nk_rijeka

Rijeka je bolje ušla u utakmicu u potrazi za prekidom posta na domaćem terenu.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 3:0 u utakmici 13. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je stigla do svoje treće prvenstvene pobjede i prvog slavlja na domaćem terenu nakon 149 dana u utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca u posljednjem kolu prošlog prvenstva. Ujedno, bijeli su preskočili lokose na ljestvici. Rijeka je bolje ušla u utakmicu u potrazi za prekidom posta na domaćem terenu.

Već u petoj minuti Vrančić je ubacio, Mateo Pavlović je zabio, a glavni sudac poništio je gol označivši igranje rukom. Rijeka je polako pritiskala, opasnost je dolazila s bokova, ali gostujuća obrana čistila je sve opasnosti. I onda je Lokomotiva zaprijetila. Tuci je odlično pucao s 15 metara s lijeve strane, sjajna intervencija Labrovića. U 25. minuti Damjan Pavlović sjajno je izbacio Grgića koji se sjurio po desnoj strani i ubacio. Frigan je uspio zahvatiti loptu koja se odbila od igrača i dobila luk, a Šubarić nije uspio dohvatiti udarac – 1:0.

Uslijedio je udarac Frigana (32′) i sjajna prilika za Ibrahima (33′) koji se našao pred golom Rijeke, ali njegov slab udarac lako je uhvatio Labrović. U 36. minuti Prince je pucao s 18 metara, lopta je pogodila u ruku igrača Lokomotive. Nakon intervencije VAR-a, Lovrić je otišao pogledati situaciju i pokazao na bijelu točku. Već je stigla 38. minuta, Vučkić je izveo kazneni udarac i poentirao – 2:0.

Lokomotiva je prijetila u 53. minuti, Stojković je direktno pucao na gol iz slobodnog udarca, Labrović je bio siguran. Dvije minute kasnije, Tuci je pucao glavom pored gola. U 55. minuti ubačaj pred gol Rijeke, Tuci je pucao glavom, ali lopta je otišla pored gola U 62. minuti nova brza akcija Lokomotive, Stojković je pucao s lijeve strane kaznenog prostora, lopta je prošla uz vratnicu. Rijeka je bila blizu trećeg gola u 70. minuti. Prince je pobjegao po lijevoj strani i ubacio, Vučkić je spustio loptu i ostavio za Frigana, koji je sa sedam metara desnom nogom pucao preko gola. U 72. minuti velika prilika za Lokomotivu. Marić je ostao sam na 11 metara, njegov udarac blokirao je Vukčević i spasio siguran gol.

U 74. minuti de Haas je povukao za dres Selahija u kontri i zaradio drugi žuti karton, a nekoliko trenutaka kasnije na travnjak je ušao Andro Babić debitiravši u dresu Rijeke. Četiri minute kasnije Selahi je proigrao Frigana, koji je uspio odnijeti loptu ispred Subašića i poentirati – 3:0.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...