Rijeka poražena u Maksimiru

Autor: Nikola Cvjetović 02.09.2022

nk_rijeka_Djurgardens_rujevica_2022__3_

U 84. minuti, nakon ubačaja Vrančića iz kornera, Vlasenko se najbolje snašao – 3:1!

Zagreb - Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama 1:3 u utakmici osmog kola SuperSport HNL-a.

Dinamo je opravdao ulogu favorita i prelomio utakmicu polovicom prvog dijela, bijeli su u nastavku u nekoliko navrata prijetili, ali to nije bilo dovoljno za više od jednog gola u mreži domaćina. Rijeka je krenula s prvom akcijom. Djouahra je na trenutak izbio pred gol, Ristovski je uklizao i odnio loptu. Dinamo je vrlo brzo uspostavio kontrolu nad igrom. Ivanušec je u sedmoj minuti snažno pucao, Labrović je bio siguran. Dvije minute kasnije Ristovski je ubacio, Petković je bio sam, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Uslijedio je udarac Bočkaja (15′) iz slobodnog udarca koji je zapeo u živom zidu, te dva pokušaja Oršića (17′, 20′). U 27. minuti odličan ubačaj Bočkaja iz kuta, Oršić je ostao sam na 14 metara, ali njegov snažan udarac obranio je Labrović. I onda je Dinamo prelomio utakmicu. U 28. minuti Oršić je ubacio iz kuta, Lauritsen je bio najviši i poentirao -1:0. Dvije minute kasnije uslijedio je dupli pas Oršića i Petkovića, ubačaj Oršića i gol glavom Špikića – 2:0. U 33. minuti lijepu akciju Rijeke okončao je udarcem Prince, ali nije bilo preciznosti u kaznenom prostoru Dinama. U 39. minuti sjajan prodor Libera koji je proigrao Djouahru, ali udarac je išao ravno u vratara Dinama. Na kraju prvog dijela Oršić i Petković odigrali su dupli pas, udarac Oršića otišao je pored gola.

Rijeka je dobro ušla u nastavak. U 47. minuti odličan ubačaj pred gol Dinama, Lunetta je pucao glavom, Livaković brani na crti. Minutu kasnije kontra Dinama i udarac Špikića ukrotio je Labrović. U 53. minuti kontra Rijeke, Hodža je na kraju gurnuo za Halilovića koji je pucao, ali Livaković je bio siguran. Šest minuta kasnije uslijedila je uvertira trećeg gola. Oršić je pobjegao obrani Rijeke, Labrović je istrčao van kaznenog prostora i glavom izbio loptu. Minutu kasnije Oršić je sjajno pogodio – 3:0. U 84. minuti, nakon ubačaja Vrančića iz kornera, Vlasenko se najbolje snašao – 3:1!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...