Rijeka u srijedu igra protiv RB Salzburga

Autor: Sanja Tumara 16.07.2024

nk_rijeka_pripreme_Austrija_01 Foto: HNK Rijeka

Najveće su zvijezde momčadi, koja prema Transfermarktu vrijedi 222 milijuna eura, Oscar Gloukh, Karim Konate i Strahinja Pavlović.

Rijeka - Nogometaši Rijeke u srijedu 18. srpnja od 18 sati protiv RB Salzburga će odigrati pretposljednju provjeru na pripremama u Austriji i svojevrsnu generalku uoči prvih službenih utakmica koje počinju europskim kvalifikacijama 25. srpnja.

U svakom slučaju, bit će to najjača riječka provjera tijekom boravka u Austriji. RB Salzburg je godinama dominirao austrijskom ligom, prošle sezone tu dominaciju prekinuo je Sturm Graz, ali Bikovi u novoj sezoni ponovo hvataju najviše ciljeve. Najveće su zvijezde momčadi, koja prema Transfermarktu vrijedi 222 milijuna eura, Oscar Gloukh, Karim Konate i Strahinja Pavlović.

Današnja momčad Salzburga nema više dodirnih točaka s momčadi koju je Rijeka porazila u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka 2017. godine, ali je s pravom aspirant na velike stvari u domaćem natjecanju i Europi. Upravo nakon tog ispadanja od Rijeke, RB Salzburg je ostvario svoje najveće uspjehe, iste sezone je igrao polufinale Europske lige, a u idućih šest sezona šest puta je igrao u grupnoj fazi Lige prvaka i danas su prema uspješnosti iz europskih natjecanja 21. momčad Europe.

Utakmica se igra u Anifu, uz izravni prijenos na MaxSport1 i klupskom YouTube kanalu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...