Rijeka upisala nova tri boda protiv Rudeša

Autor: Nikola Cvjetović 01.10.2023

nk_rijeka_nk_osijek_2023_pjaca__39_

Rijeka je ovom pobjedom došla na 19 bodova te je privremeno preuzela prvo mjesto na ljestvici jer ima jedan bod više od Hajduka, koji u kasnijem terminu na Poljudu igra derbi s Dinamom

Zagreb - Nogometaši Rijeke izborili su pobjedu u Kranjčevićevoj protiv Rudeša. Prvi pogodak je pao u 12'. Povratna lopta prošla je ispod noge vratara Kralja koji je uspio spasiti da prijeđe gol crtu. Loptu je pokupio Yansane koji ju je odložio za Jankovića – 0:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika. Rudeš je mogao povesti već u drugoj minuti. Ubačaj s desne strane, Pasariček je ostao sam, udarac glavom, uz pomoć vratnice, zaustavio je Labrović.

U 19. minuti Janković je proigrao Yansanea koji je odigrao povratno za Hodžu, ali udarac s 15 metara išao je ravno u ruke vratara Rudeša.

U 29. minuti lijepa akcija Rudeša po lijevoj strani, Špeljak je ubacio, lopta je došla do Pešića u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran.

U završnici prvog dijela Latković je u dva navrata napravio oštre prekršaje nad Smolčićem i Hodžom, ali glavni sudac Bel nije mu pokazao drugi žuti karton.

U 48. minuti Fruk je ubacio iz kuta, lopta se odbila do Pjace koji je pucao iz okreta, ali bio je to lagan zadatak za vratara Rudeša.

Šest minuta kasnije Janković je pokušao s dvadesetak metara, lopta je otišla preko grede.

U 54. minuti Pjaca je gurnuo za Fruka, udarac s ruba kaznenog prostora prošao je uz vratnicu.

U 60. minuti Pjaca je sjajno izbacio Hodžu koji je gurnuo u prostor za Fruka. Lopta je bila malo iza leđa Fruka koji je morao usporiti. Umjesto udarca lijevom nogom, pokušao je prebaciti na desnu, ali obrana Rudeša spriječila je udarac.

Tri minute kasnije Janković je sjajno proigrao Hodžu koji je ušao u 16 metara i gurnuo loptu pred gol, ali Yansane nije uspio doći do lopte.

U nastavku akcije Fruk je izveo korner, lopta je završila na vratnici.

U 70. minuti Pašalić je povukao kontru tri na dva i odigrao za Ivanovića koji je odgađao udarac i na kraju poslao loptu preko grede.

Minutu kasnije udarac Rešetara ispod grede izvukao je Labrović.

U 76. minuti Pašalić je izbacio Ivanovića koji se sjurio po desnoj strani, riješio se pratnje i poentirao. VAR je poništio gol zbog zaleđa.

Ivanović nije očajavao, samo dvije minute kasnije, uzeo je loptu na desnoj strani i skoro na sličan način drugi put zatresao mrežu – 0:2.

I kada se činilo da će Rijeka mirno privesti utakmicu kraju, nakon jednog ubačaja iz kornera u zadnjoj minuti, Topić je poentirao glavom – 1:2.

Srećom, u konačnici to se pokazalo samo počasnim golom za Rudeš.

Rijeka je ovom pobjedom došla na 19 bodova te je privremeno preuzela prvo mjesto na ljestvici jer ima jedan bod više od Hajduka, koji u kasnijem terminu na Poljudu igra derbi s Dinamom, dok je Rudeš ostao na dnu HNL-a.

Uskoro opširnije...

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...