Rijeka vodi protiv Rudeša u prvom poluvremenu

Autor: Marina Pauletić 30.03.2024

nk_rijeka_nk_rudes_rujevica_2023__20_ Foto: arhiva

Pogodak je zabio Pašalić.

Zagreb/Rijeka – Nogometaši Rijeke danas u Kranjčevićevoj igraju protiv Rudeša u okviru 28. kola SuperSport HNL-a. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvo Rijeke 0:1.

Već u 4' minuti Ivanović puca s dvadesetak metara, no lopta je otišla pored gola. Dvije minute kasnije Ivanović je primio loptu u trku na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, otvorio si prostor za udarac, ali pokušaj lijevom nogom otišao je daleko od gola. U 9' minuti slijedi sljedeća odlična akcija Rijeke – Smolčić se othrvao na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, međutim ubačaj je blokiran. Minutu kasnije, nakon kornera, loptu je uzeo Pašalić, otvorio si prostor, a njegov prizeman udarac završio je mreži! Rijeka je povela 0:1.

U 13' minuti Fruk je oduzeo loptu, odigrao za Hodžu koji je proigrao Ivanovića. Napadač Rijeke našao se u odličnoj situaciji, ali udarac je otišao pored gola. Rijeka konstantno prijeti, no obrana Rudeša otklanja nekoliko opasnih udaraca. U 22' minuti Goda ubacuje, Ivanović puca glavom, no vratar Ciban uspješno brani. Sljedeća velika prilika za Rijeku u 34' minuti! Pašalić je prošao dva igrača i proigrao Smolčića čiji je ubačaj blokiran. Korner za Rijeku. Pašalić je ubacio, na kraju novi korner za Rijeku. Novi ubačaj Pašalića, vratar Rudeša uz puno muke je odbio loptu u korner.

Janković puca dvije minute kasnije s dvadesetak metara, no bez preciznosti. U 39' minuti još jedna sjajna akcija Rijeke. Sjajna akcija Rijeke. Fruk je prenio loptu za Jankovića koji se sjurio po lijevoj strani i proigrao Selahija. Veznjak Rijeke primio je loptu na rubu kaznenog prostora, ali udarac nije bio dovoljno kvalitetan i vratar Rudeša uspio je ukrotiti loptu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...