Rijeka završila europski put u Švedskoj

Autor: Andrea Načinović 28.07.2022

rijeka-87451

U osmoj minuti Liber je sjajnim lobom uposlio Frigana, ali napadač Rijeke nije dobro primirio loptu prsima.

Rijeka - Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Djurgardensa (0:2) u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige, te su na taj način okončali svoj europski put ove sezone.

Rijeka je već na otvaranju imala veliku priliku. U osmoj minuti Liber je sjajnim lobom uposlio Frigana, ali napadač Rijeke nije dobro primirio loptu prsima.

U devetoj minuti nova prilika. Brza akcija Rijeke, u nekoliko dodavanja izigrana je momčad Djurgardensa, Frigan se sjurio na kraju po desnoj strani. Uslijedilo je nešto između ubačaja i udarca na gol i propala je prilika.

Rijeka je bila opasna i u 17. minuti, odličan ubačaj Libera s lijeve strane, Smolčić je dobro pucao glavom, lopta je prošla uz gol.

Uslijedili su pokušaji Asora (19′) i Selahija (23′) koji su završili u obrambenom bloku. Pogodak Princea glavom (25′) poništen je zbog zaleđa, minutu kasnije velika prilika za domaćina.

Edvardsen je izbio sam pred gol Rijeke, ali njegov pokušaj otišao je pored gola.

Asoro je postajao sve veća opasnost za gol Rijeke, u 44. minuti prošao je po desnoj strani i ubacio, udarac Radetića završio je na gredi!

U 51. minuti Asoro je ostao sam na 16 metara, napadač Djurgardensa odlučio se na udarac, lopta je otišla daleko od gola.

I onda je domaćin poveo. Nakon jednog kornera, bilo je dosta naguravanja pred golom Rijeke, Hienu je lopta pala na nogu i branič švedske momčadi je poentirao – 1:0.

Djurgardens je u tim trenucima pritiskao, Rijeka je uspjela pohvatati konce nakon desetak minuta drugog dijela.

u 68. minuti snažan udarac Smolčića s 25 metara, vratar Djurgardensa uspio je zaustaviti loptu. U 73. minuti udarac glavom Obregona lako je ukrotio vratar Zetterstorm.

U 82. minuti udarac Bengtssona otišao je preko grede.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...