Seniorke FSV-a do stotke na otvaranju Premijer ženske lige

Autor: Marina Pauletić 02.10.2023

kk_flumen_sancti_viti_

Najbolji strijelac riječke ekipe bila je Dorotea Brandić.

Rijeka/Zagreb - Na otvaranju Premijer ženske lige, pred tristotinjak gledatelja, ekipa Košarkaškog kluba Flumen Sancti Viti je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv ŽKK Zagreb. Visoki intenzitet igre koju su nametnule domaće košarkašice je tijekom prve četvrtine već odredio tok utakmice. Domaći trener Delač dao je minutažu i priliku svim igračicama, a najraspoloženija je bila Dorotea Brandić s ubačenih 20 poena. Najbolji strijelac gostujuće ekipe bila je Marija Jerković s ubačenih 10 poena.

KK FSV - ŽKK Zagreb 102:42 (22:11, 28:11, 29:12, 23:8)

FSV: Ratković 6, Vidović 8, Jurčić 12, Šporčić 4, Brandić 20, Vrban, Tuftan 13, Kajfeš, Trehub 11, Brajac 12, Stanić 6, Krakić 10.

Teddy Delač, trener FSV-a: „Kao što smo u najavi utakmice rekli, Zagreb ima svojih problema, ali mi smo razmišljali o sebi i pripremali se na utakmicu kao i na svaku drugu. Nakon početne nervoze su cure osjetile da mogu i kada smo ušli u ritam koji nam paše i odgovara, utakmica je otišla u našu korist. Zahvalio bi se svim ljudima koji su došli večeras u dvoranu bodriti cure, zaista je bio lijep sportski ambijent. Čestitke ekipi na pobjedi“.

Ivona Kajfeš, FSV: „Dobro smo ušle u sezonu, dobra tekma sa naše strane. Čestitke Zagrebu na borbi i igri, ali mislim da smo ispoštovale sve što nam je trener rekao i da je zadovoljan. Na nama je da nastavimo raditi i trenirati, i vjerujem da ćemo biti još bolje“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...