Šime Vuletić juniorski prvak Hrvatske u boksu

Autor: Nikola Cvjetović 03.05.2023

boks-23190

U super teškoj kategoriji član BK „Team Predator“ uvjerljivo je pobijedio suparnike i zaslužio poziv u hrvatsku boksačku reprezentaciju.

Rijeka - Šime Vuletić, član Boksačkog kluba Team Predator, juniorski je prvak Hrvatske u super teškoj kategoriji u boksu. Ovaj učenik osmog razreda Osnovne škole Srdoči ponovio je prošlogodišnji uspjeh. U tri borbe, ostvario je uvjerljive pobjede. U četvrtfinalu slavio protiv borca Jere Pavlovića iz BK „Marjan“ s 5:0, u polufinalu je bio bolji od Ivana Mamića iz BK „Torcida“ (4:1), a u finalu je bez borbe stigao do odličja jer se u ringu nije pojavio Vedran Šaponja iz BK „Rijeka“.

- Šime je dvije godine marljivo i disciplinirao trenirao i ove godine superiorno pobjeđivao te time zaslužio poziv u hrvatsku boksačku reprezentaciju za predstojeći turnir u Srbiji, kao i za EP u Rumunjskoj. Dokazao je svojim ponašanjem i zalaganjem da je pravi sportaš, na ponos svojim roditeljima, školi i našem klubu. Ovim putem, želim čestitati i treneru Dejanu Tonsi koji je vodio našeg borca i taktički ga odlično usmjeravao – poručili su iz kluba.

Osvajanjem ove titule Vuletić je postao dvostruki prvak Hrvatske, a iza sebe ima i srebro s međunarodnog turnira i osvojeno 5. mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj. Sve ove uspjehe ostvario je u devet mečeva. Njegov klub „Team Predator“ je trenutno vodeći, nakon sedam kola u Prvoj HBL mladih. Za klub redovito nastupa 20-ak boksača i boksačica, a klupsko vodstvo nada se da će ponoviti uspjeh iz 2021. godine kada su bili prvaci tog natjecanja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...