Sjajna sportska godina: Više članova JK Galeb ostvarilo izvrsne rezultate

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.09.2022

JK-Galeb_kostrena

U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volonetra.

Kostrena - Jučer je u Jedriličarskom klubu Galeb održana prigodna proslava povodom osvajanja brončane medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi 420 koju su osvojili Ema Samaržija iz JK Sveti Nikola iz Zagreba i član Galeba Leon Scheidl.

Ema i Leon skupa su počeli jedriti prošle godine i u tek nešto više od godine dana postigli izvrsne rezultate. Osim bronce na svjetskom juniorskom prvenstvu u Den Haagu u kategoriji muških i mješovitih posada, na državnom prvenstvu za klasu 420 u Malom Lošinju osvojili su zlato u konkurenciji mješovitih posada te uz zapažene rezultate uspješno sudjelovali na nekoliko svjetskih i europskih juniorskih prvenstava.

Da je riječ o sjajnoj godini za kostrenski jedriličari klub dokazuju i rezultati ostalih Galebovih posada i to u nekoliko klasa. U klasi 420, Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlatnu medalju na državnom prvenstvu za muške i mješovite posade kategoriji do 17 godina kao i zlatnu medalju u kategoriji muških posada do 17 godina dok su Tajana Filipaš i Tin Fike osvojili brončanu medaju na državnom prvenstvu u kategoriji mješovitih posada.

Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7), u kategoriji do 16 godina -muški, a u Galeb su došla i sva tri odličja s državnog prvenstva za klasu Šljuka održanom u Mošćeničkoj Dragi. Zlatnu medalju osvojili su Bojan Grego i Vlado Grego, srebrni su bili Milko Volarić i Dean Pavlak dok su Igor Ružić jr. ( JK Galeb Kostrena ) i Slobodan Velikić ( JK Jugo, Mali Lošinj) osvojili broncu.

S ostvarenim rezultatima osobito je zadovoljan predsjednik JK Galeb Milko Volarić koji ističe kako su oni dokaz kvalitetnog rada. U klubu trenutno jedri pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor te nekoliko iskusnijih članova volonetra.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...