Slaviša Bradić sudjelovao na povijesnoj IJF Akademiji u Japanu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.11.2022

slavisa_bradic_judo_kodokan_tokyo__3_

"Ponos je veći time što dolazim iz zemlje koja je veličinom poput kvarta u Tokiju, ali koja je dokazano postala velesila u judu sa svojim rezultatima, vrhunskom organizacijom i ljudima koji su svojom kvalitetom prepoznati od EJU-a i IJF-a", rekao je Bradić.

slavisa_bradic_judo_kodokan_tokyo__4_

Rijeka - IJF Akademija održana je ovog mjeseca u u Tokiju u Kodokan judo institutu u Japanu, a riječ je, kako se doznaje, o povijesnom događaju.

Naime od svog osnutka 1882. godine, u cijeloj povijesti Kodokan judo instituta, nikada niti jedan stranac nije kao instruktor predavao na Kodokanu pored postojećih instruktora. No, za sve postoji prvi put, pa su ove godine predavanja i ispite za trenere na Akademiji provodili instruktori IJF Akademije, Florin Daniel Lascau, glavni direktor za suce IJF-a, Mark Huzinga, Instruktor IJF- akademije, Olimpijski pobjednik i brojni osvajač svjetskih i Europskih medalja, Tokio Hirano, Kodokan kata ekspert, te Riječanin Slaviša Bradić , instruktor IJF Akademije i kata ekspert, koji je, malo je reći, oduševljen iskustvom u Japanu.

slavisa_bradic_brada_japan_judo_kodokan__2_

"Svakako je teško opisati zadovoljstvo i emocije koje imam s obzirom na to da sam u sklopu IJF Akademije sa svojim kolegama, vrhunskim instruktorima po prvi puta u povijesti Kodokan judo instituta i Svejapanske judo federacije sudjelovao u predavanjima i ispitima za trenere ovdje u kolijevci juda. Znam da je san brojnih majstora posjetiti i trenirati na Kodokanu, ali biti u poziciji instruktora i predavati japanskim majstorima uz veliku podršku i neskriveno oduševljenje predsjednika Kodokana i Yasuhiro Yamashite, koji osim što je predsjednik Svejapanske judo federacije i Olimpijskog odbora Japana, judo legenda, zaista je neopisivo. Dovoljno je reći da su tražili od nas da se IJF Akademija održava svake godine u Kodokan judo institutu u Tokiju. Ponos je veći time što dolazim iz zemlje koja je veličinom poput kvarta u Tokiju ali koja je dokazano postala velesila u judu sa svojim rezultatima, vrhunskom organizacijom i ljudima koji su svojom kvalitetom prepoznati od EJU-a i IJF-a", rekao je Bradić.

IJF Akademija djeluje već 10 godina, te je zadužena za edukaciju judo trenera i sudaca. Aktivna je na svim kontinentima, a kroz nju je prošlo preko 1700 studenata među kojima su brojni osvajači olimpijskih, svjetskih i kontinentalnih medalja.

slavisa_bradic_brada_japan_judo_kodokan__1_
slavisa_bradic_brada_japan_judo_kodokan__3_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...