Sportaši Gimnastičkog kluba Vita s višebojskog Prvenstva Hrvatske vratili se s devet medalja

Autor: Marina Pauletić 14.10.2024

gk_vita_-26597

3. kolo kvalifikacija održano je u dva turnusa gdje je nastupio veliki broj natjecatelja iz cijele regije Zapad.

Rijeka/Umag – Jučer je u Umagu održano 3. kolo kvalifikacija za višebojsko Prvenstvo Hrvatske u Slobodnom, Univerzalnom i Obaveznom programu ženske i muške sportske gimnastike. Za Gimnastički klub Vita nastupilo je ukupno 16 natjecatelja, 15 gimnastičarki i 1 gimnastičar.

3. kolo kvalifikacija održano je u dva turnusa gdje je nastupio veliki broj natjecatelja iz cijele regije Zapad.

U prvom turnusu za Gimnastički klub Vita nastupile su juniorka obaveznog programa Talin Cenov koja je osvojila 1. mjesto, mlađe juniorke obaveznog programa koje su natjecanje završile na ekipnom 1. mjestu dok su pojedinačno odradile odličan nastup: Uma Kramar 1. mjesto, Žana Turk 2. mjesto, Greta Abramović 6. mjesto, Katarina Keleman 7. mjesto i Petra Muslim 8. mjesto.

U prvom turnusu su također nastupile i mlađa kadetkinja Sara Boras koja je u svom prvom nastupu za svoj Klub osvojila zapaženo 4. mjesto, dok je ekipa djevojčica obaveznog programa u sastavu Ellie Šipić, Talia Lempl Ban, Hanna Lempl Ban i Mila Dijan osvojile 2. mjesto ekipno, a u istoj je kategoriji Ellie Šipić osvojila 2. mjesto pojedinačno.

Za Gimnastički klub Vita u prvom turnusu nastupio je i Artem Lebid u kadetskom konkurenciji i završio je natjecanje na 5. mjestu.

U drugom, popodnevnom, turnusu za GK Vita nastupile su Leticija Capan u konkurenciji mlađih juniorki slobodnog programa i zauzela je 3. mjesto, dok je Amber Šahini u Univerzalnom - U2 programu zauzela 2. mjesto.

U drugom turnusu nastupile su i Nora Pajić, koja je u velikoj konkurenciji kadetkinja Obaveznog programa natjecanje završila na 9. mjestu i Mia Žnidarčić mlađa seniorka koja je osvojila 1.mjesto u ukupnom poretku.

Natjecatelji Gimnastičkog kluba Vita osvojili su ukupno devet medalja, od čega sedam pojedinačnih i dvije ekipne.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...