Središtem grada do bodova: Autoklub Klek u središtu Ogulina organizira automobilističko natjecanje za Prvenstvo Hrvatske

Autor: Miroslav Krpan 07.07.2023

ERIKA_MARIJA_KUSIC___AK_Klek_Ogulin___snimio_M.Krpan Erika Marija Kušić, AK Klek Ogulin (Foto: M. Krpan)

Organizator je za stazu odabrao dio ulica središtem Ogulina, ukupne duljine 800 metara.

OGULIN – Ogulin će ovog ljeta, tijekom tri vikenda u srpnju i kolovozu, biti domaćinom automobilističkih natjecanja u tri različite discipline upisanih u kalendar Hrvatskog auto i karting saveza. Ovog vikenda središtem grada vozi se četvrto natjecanje Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama, posljednjeg vikenda srpnja slijedi obnovljena brdska auto utrka na padinama Kleka, da bi oktansko ljeto krajem kolovoza zaokružilo već tradicijsko natjecanje Formule driver takođen na Kleku.

Autoklub Klek u nedjelju, 9.srpnja organizira 1.Nagradu Ogulina 2023., bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske i Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a u kronometar vožnjama. Lista prijava zaključena je s 83 sudionika, vozačice i vozača iz 23 kluba, među kojima su čak 22 juniora mlađa od 23 godine. Organizator je za stazu odabrao dio ulica središtem Ogulina, ukupne duljine 800 metara. Start i cilj je u Ulici Ivana bana Mažuranića, dalje se vozi Strossmayerovom oko rotora, Šenoinom do fontane i ulaska u Ulicu Ivana Gorana Kovačića. Servisni park smješten je u okruženju Obrtničke i Tehničke škole Ogulin.

-Ogulin je već odavno poznat kao centar auto sporta, mnogi su prvaci u različitim disciplinama naši sugrađani, a sredina smo koja je poznata po natjecanjima uspona na Klek ili manjih lokalnih natjecanja u našoj Bazi nadomak brdske staze. Ovog smo se puta za stazu odlučili odabrati urbanu sredinu koja traži veći angažman svih službi, no vjerujemo da ćemo našu želju i ukazano povjerenje opravdati uspješnom realizacijom. K tome vrijedi dodati da će nastupati i deset članova našeg kluba, među kojima su i oni za postolja u raspisanim klasama ili kategorijama. Početkom godine obrazovali smo novi sudački kadar koji će podnijeti dio tereta u organizaciji, a zahvalni smo svima, posebno Gradu Ogulinu, gradskim strukturama, institucijama i poduzećima, kao i sponzorima koji su nam pružili neminovnu pomoć – kazuje Marijan Grgurić, predsjednik Autokluba Klek.

Sezona je s dva natjecanja startala u Taru, nastavljena u Poreču. Vodeći u ukupnom poretku, s dvije tarske pobjede, je Danijel Šimunović (AKK Fly with Kolman Zagreb) iza kojeg s manjkom 22 boda slijedi Mateo Ivošević (KK Rijeka), pa aktualni viceprvak iz 2022. Dean Jurasić (AK Istra racing team Pazin). Najuspješniji hrvatski junior među automobilistima i prošlogodišnji državni prvak kronometra Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993) zbog zakašnjele pripreme novog automobila propustio je nastupe u Taru, ali zatim pobjedom u Poreču najavio borbu za sam vrh, moguće i obranu naslova. Mlada Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek) vodeća je u dvije posebne konkurencije s po tri pobjede u svakoj, onoj vozačica i juniora, dok se među klubovima vodi žestoka borba za svaki bod. Vozači zagrebačkog AKK Fly with Kolman trenutno s najviše bodova brane status najbolje ekipe prošlogodišnje sezone. Sa šest bodova manje prate ih višestruki prvaci pazinskog Istra racing teama, dok su treći AK Prorace iz istarskog Sv.Lovreča. Ogulinski nastup na čelnoj poziciji pojedinih klasa dočekuju: serija do 1280 ccm Stefan Sinčić (AK Buzet Autosport), serija do 1799 ccm Fran Kranjac (AKK Fly with Kolman Zagreb), serija više od 1800 ccm Toni Malinarich (AK Prorace), sport do 1400 ccm Palmiro Medica (Buzet Autosport), sport do 1600 ccm Danijel Šimunović (Fly with Kolman), sport više od 1600 ccm Mateo Ivošević (KK Rijeka), klasa E1 moto Maurizio Bajerić (IRT Pazin) i klasa Diesel Masimo Močibob (Prorace).

Verifikacija i tehnički prijam je od 7,45 do 9 sati u Pučkom otvorenom učilištu, službeni trening kreće od 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12,30 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...