Sretan povratak riječkih paraplivača iz Španjolske

Autor: Marina Pauletić 25.04.2023

paraplivaci

Najvažnije u čemu su sudjelovali bio je maraton, koji je organiziran kao podrška oboljelima od raka.

Rijeka - Riječki paraplivači PK Force vratili su se jučer iz Španjolske gdje su sportaši Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke sudjelovali su na međunarodnom događaju „Sport4Cancer“ kojega je organiziralo Sveučilište Murcia i i Sportska unija regije Murcia, u razdoblju od 20. do 23. travnja.

Naši sportaši prisustvovali su dvodnevnoj konferenciji na kojoj je predstavljena važnost sporta i fizičke aktivnosti za ljude preboljele od raka, u procesu rehabilitacije. Manifestacija je uključivala više od 120 sportskih aktivnosti, a oni su prisustvovali prezentaciji 20 sporova: streljaštvo, odbojka na pijesku, košarka, borilački sportovi, jedrenje, karting, kajak, hokej na pijesku, vodeni sportovi...

Najvažnije u čemu su sudjelovali bio je maraton, koji je organiziran kao podrška oboljelima od raka. Svih 8 riječkih sportaša, s trenericom i volonterskom natjecali su se u utrci na 5 km. Svi su stigli do cilja i osvojili zaslužene medalje. A, pri otvorenju sportskih igara, svakoj delegaciji uručen je simbolički znak Mar Menor igara.

„Najbitnije je to da su se svi vratili puni pozitivnih dojmova i emocija, motivirani za daljnje sportske uspjehe“ poručili su iz Sportskog saveza.

„Sport4Cancer“ je Erasmus+ projekt koji sufinancira Europska unija uz sudjelovanje europskih partnerskih organizacija iz Francuske, Njemačke, Bugarske, Turske, Grčke, Portugala, Italije, Hrvatske, Slovenije i Litve.

Događaj, koji se održao u gradovima Cartagena, San Javier, San Pedro del Pinatar i Los Alcázares, organiziran je kao rekreativni događaj, ali ima društveni i solidarni interes, jer prikupljala su se sredstava za španjolsku udrugu za borbu protiv raka. Na aktivnostima „Sport4Cancer“- Mar Menor Games sudjelovalo je i više od 150 volontera iz različitih zemalja koji su pomagali u organizaciji.

„Sport4Cancer“ ima podršku vodećih tvrtki u svom sektoru, kao što su Instituto Universae, El Pozo Alimentación, Opel Marcos Automoción, CAR Región de Murcia, između ostalih. Kongres, koji sufinancira Europska unija, također podržava Zaklada „Seneca“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...