Sudačka analiza utakmice Rijeka - Dinamo: Bio bi podržan i crveni karton, ovo se može svrstati u “sivu zonu”

Autor: Mia Mohorić 04.09.2024

rijeka_dinamo-31752

Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton.

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali su s Dinamom (1:1) u 5. kolu SuperSport HNL-a i zadržali niz neporaženosti na početku prvenstva. U nastavku prenosimo sudačku analizu situacije sa samog kraja spomenute utakmice, kada je Dinamov napadač Cordoba pokosio Petroviča.

Sudačku analizu objavila je Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom.

Iako bi izazov, koji je napravio igrač Dinama s brojem 19, mogao ugroziti sigurnost njegovog protivnika, moramo analizirati neka razmatranja kako bismo ga kaznili na odgovarajući način. Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton. U ovakvom izazovu bio bi podržan i crveni karton. Po našim kriterijima ovo se može svrstati u “sivu zonu”.

Prema smjernicama za sezonu 2024./2025., Sudačka komisija uvijek očekuje snažno upravljanje i kažnjavanje svih vrsta prigovora i nesportskog ponašanja: trčanje prema sucu, pokazivanje neslaganja gestama i napucavanje lopte nakon odluke suca mora se strogo kazniti najmanje žutim kartonom.

Sudačka komisija u potpunosti podržava odluku suca o žutim kartonima zbog prigovaranja i nesportskog ponašanja od strane domaćeg trenera te igrača Rijeke s brojem 6.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...