Sve je spremno za početak još jedne uzbudljive sezone Formula driver HAKS kupa

Autor: Nikola Cvjetović 20.05.2023

formula_driver_buzet_2022_utrka__8_

Svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, uspješno preslikana od Talijana prije gotovo jednog desetljeća prometnula se u jednu od najbrojnijih i najatraktivnijih automobilističkih manifestacija u Hrvatskoj, a očekuje se nastup više od 200 vozačica i vozača iz pet zemalja – Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Hrvatske.

Buzet - Sve je spremno za početak još jedne uzbudljive sezone Formula driver HAKS kupa. I ove godine natjecanje se otvara na kultnoj automobilističkoj stazi u Buzetu, a vozači će se natjecati na dijelu najpoznatije domaće brdske staze u Istri u duljini od 4.400 metara.

formula_driver_buzet_2022_utrka__5_

Autoklub Buzet Autosport, ujedno i nositelj HAKS Kupa Formule driver, organizator je '9. Signum Max formula driver – Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar', natjecanja koje se boduje za HAKS Kup u Formula driver vožnjama, Prvenstvo auto i karting lige zapad te Prvenstvo auto i karting saveza Istre.

Vikend koji je pred nama ispunjen je bogatim i sadržajnim automobilističkim programom, a sve započinje u subotu 20. svibnja na djelu parkirališta Mašimova škuja gdje će se održati još jedno izdanje Gimkhane. U 10 započinju verifikacije i tehnički pregled, od 11 do 12 sati na rasporedu je slobodni trening, a zatim počinju kvalifikacijske vožnje do 17 sati. U 17 sati počinje ceremonijalna dodjela prvih deset startnih brojeva za sezonu 2023. Finalne vožnje počinju u 18 sati, dok je večernji program na rasporedu u 20 sati.

formual_driver_gymkana_buzet_2022_proglasenje__3_

Paralelno s održavanjem Gimkhane od 14 do 17 sati na rasporedu je prijam i tehnički pregled, dok je objava startne liste predviđena u 20 sati. Nedjeljni program donosi trening s početkom u 8:30 sati, dok je prva vožnja predviđena u 11 sati. Uz ukupno dvije vožnje i ove godine nastavlja se s TOP 5 vožnjama koje su se lani pokazale kao pun pogodak, dok će svečana podjela nagrada najboljima zaokružiti ovu sportsku nedjelju u Buzetu.

- Mi smo do našeg cilja stigli: spremni smo za 9. izdanje buzetske Signum Max Formule driver! Sada je na natjecateljicama i natjecateljima da prvenstveno uživaju, sportski se bore, a na publici da svojim dolaskom nagradi sve ono što je "vojska" amatera zadnjih nekoliko mjeseci radila kako bi i ove godine opravdali titulu grada oktana. Veliko hvala i brojnim sponzorima koji iz godine u godinu prepoznaju našu strast i entuzijazam. Kada smo prije gotovo desetljeće počinjali ovu priču nismo računali da će Formula driver postati najmasovnija hrvatska automobilistička disciplina. Danas je Formula driver brand Buzeta. Vjetar u leđa daje nam i činjenica što mlade, početnike, mičemo s ceste i dajemo im mogućnost da u kontroliranim uvjetima testiraju svoje vozačke sposobnosti. Veselim se vikendu i još jednom prazniku autosporta s međunarodnim predznakom u gradu podno Ćićarije.

formula_driver_buzet_2022_utrka__2_

Svojevrsna kombinacija brdskih utrka i autoslaloma, uspješno preslikana od Talijana prije gotovo jednog desetljeća prometnula se u jednu od najbrojnijih i najatraktivnijih automobilističkih manifestacija u Hrvatskoj, a očekuje se nastup više od 200 vozačica i vozača iz pet zemalja – Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke i Hrvatske.

- Listu vozača predvodi prošlogodišnji prvak Hrvoje Belinić, a dolazak u Buzet su potvrdili Franco Giacomazzi, Domagoj Belinić, Dragan Gajić, Karlo Pelicar, a kod vozačica Iva Damarija, Marija Erika Kušić, Romina Bressan...

Također, organizatori napominju da će zbog održavanja utrke u nedjelju 21. svibnja 2023. godine od 7 do 19 sati za sav promet biti zatvorena dionica županijske ceste od Mosta do Svih Svetih te dionica lokalne ceste od Svih Svetih do Peničići. Parkiralište Cimosa bit će zatvoreno u subotu (20. svibnja) od 5 do 24 sata te u nedjelju (21. svibnja) od 00 do 22 sata. Dok će parkiralište Mašimova škuja biti zatvorena u subotu i nedjelju od 00 do 24 sata. Predviđeno parkiralište za gledatelje je neasfaltirani dio na Mašimovoj škuji te parkiralište gradske tržnice. Za one koji ne stignu do Buzeta, organizatori su osigurali i prijenos uživo koji će realizirati producentska kuća Novinet.tv, a moći će se pratiti putem njihovih online platformi i na službenim stranicama Kupa.

formual_driver_gymkana_buzet_2022_proglasenje__6_

Ove godine uz Buzet, Formula Driver HAKS kup vozit će se na Učki (15.-16. srpnja), Ogulin (26.-27. kolovoza), Platak (30. rujna-1. listopada) te Grobnik (18.-19. studenog).

Utrku podržavaju Signum Max, Grad Buzet, Sandrokop, Vučna Služba Bernobić, Keramika Kos, Destilerija Aura, Martis, Proles, Istarska Pivovara D.O.O., Vilstroj, Novinet.Hr, Zigante Tartufi, Opg Gržinić, Grafiti Becker, Sanmauro, No Stint Media, Pab Akrapović D.O.O., Hotel Fontana, Casa Mille Olivi, Konoba Most, Autoprijevoznik Ivančić Marino, Silfren, Toni Auto, Delicia, Histris, Klarić Transporti, Volte, Cimos Buzet D.O.O., Adriatic Croatia International Club dok je generalni pokrovitelj utrke Signum Max.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...