Švedski Djurgardens protivnik Rijeke na startu kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Autor: Nikola Cvjetović 15.06.2022

pripreme_hnk_rijeka_2022__4_

Rijeka i Djurgårdens odmjerili su snage i na Atlantic kupu prije pet godina kada su bijeli slavili 1:0 i u konačnici osvojili turnir.

Rijeka - Nogometaši Rijeke doznali su suparnika u drugom pretkolu Konferencijske lige. Prva prepreka bijelima bit će švedski Djurgårdens, prva utakmica igrat će se u Rijeci 21. srpnja, uzvrat je na rasporedu sedam dana kasnije u Stockholmu. Djurgårdens je nakon 11. kola trenutno četvrtoplasirana ekipa švedskog prvenstva.

– Izvukli smo najizazovnijeg protivnika iz te skupine potencijalnih suparnika u ovoj fazi Konferencijske lige. U europskim natjecanjima nema više laganih suparnika bez obzira na fazu natjecanja, ali reputacija i snaga švedske ekipe stavlja nas odmah pred jedan pozitivan izazov, rekao je Robert Palikuča, generalni menadžer za sport HNK Rijeka.

Rijeka i Djurgårdens odmjerili su snage i na Atlantic kupu prije pet godina kada su bijeli slavili 1:0 i u konačnici osvojili turnir.

– Djurgårdens je dosad odigrao 11 utakmica u švedskom prvenstvu tako da će kroz prvenstvo biti u punoj natjecateljskoj formi. Veselimo se tom izazovu i bit će to dvije jako zahtjevne utakmice. Sve u svemu radi se o jednoj jako dobroj ekipi, na nama je da se maksimalno spremimo i izborimo prolazak u iduće kolo, zaključio je Robert Palikuča.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...