TIC Mrkopalj organizira ispraćaj skijašice Leone Popović na Zimske olimpijske igre u Pekingu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.01.2022

leona_popovic-02347

Ispraćaj Leone Popović na Olimpijadu održati će se u petak, 28. siječnja u 16 sati.

Mrkopalj - Leona Popović jedna je od tri (alpske) skijašice koje će predstavljati Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Velik je to događaj za Leonu, ali i za Mrkopalj otkud je rodom, pa stoga ne čudi odluka tamošnjeg Turističko informativnog centra o organizaciji ispraćaja njihove uspješne mještanke na Olimpijadu, a koji će se dogoditi u petak, 28. siječnja u 16 sati.

Leona je djetinjstvo provela na Čelimbaši, Tršću i Bjelolasici te kao članica Ski kluba Rijeka kasnije i na Platku. Leona će se natjecati u veleslalomu i u slalomu, a utrke su na rasporedu 7. i 9. veljače, kad će Hrvatska navijati za svoju novu žensku skijašku heroinu.

leona_popovic_sljeme__3_

Još jedna djevojka s našeg područja braniti će hrvatske boje u Pekingu. Riječ je o Lei Jugovac, članici riječkog kluba Ri-fun koja je kroz poprilično kompliciran sustav kvalifikacija izborila nastup u disciplinama Big Air i Slopestyle. Govoreći o svojim treninzima, Lea ih tek manji dio može odraditi u Hrvatskoj i to upravo u malom snowparku na Platku što joj je kaže poseban gušt jer je tu doma.

lea_jugovac_2022_snowboard__1_

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu nastupit će ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša. Osim Leone Popović Hrvatsku će u alpskom skijanju predstavljati Zrinka Ljutić i Andrea Komšić te u muškoj konkurenciji Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaški reprezentativci nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu. Nordijsko skijanje predstavljat će Vedrana Malec te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić, a u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) hrvatske boje branit će Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.

zoi2022-800x486-1-62710
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...