Toni Fruk drugi najbolji asistent Europe!

Autor: Marina Pauletić 09.04.2024

toni_fruk-31250 Foto: arhiva

Uz to, Fruk je drugi najbolji asistent na svijetu među igračima do 23 godine.

Rijeka - Ofenzivac Rijeke Toni Fruk trenutno je drugi najbolji asistent u Europi! U 26 prvenstvenih nastupa ove sezone čak 15 Tonijevih dodavanja prethodilo je golovima koje su zabijali igrači Rijeke. Sjajne igre 23-godišnjeg ofenzivnog veznjaka na adekvatan način prikazuju i brojke popularne stranice Transfermarkt.de koje su ga svrstale u sam europski vrh u kategoriji asistenata za pogodak.

Fruk ima samo jednu asistenciju manje (u četiri utakmice manje) od Camerona Puertasa, ofenzivnog veznjaka belgijskog Union SG-a koji se zaustavio na 16 asistencija. Jednak broj asistencija kao i Fruk, ali u pet nastupa više, ima i Haris Hajradinović, veznjak turskog prvoligaša Kasimpase, a TOP5 najboljih asistenata u europskim ligama zaključuju Jerom Ngom Mbekeli i Ricardinho koji su u dresu moldavskog Sheriffa upisali po 14 asistencija.

Uz to, Fruk je drugi najbolji asistent na svijetu među igračima do 23 godine iza Ricarda Monreala iz meksičke Necaxe koji je u čak 16 nastupa više zabilježio tek jednu asistenciju više od našeg Tonija. Ove sezone Fruk je četiri puta bio asistent protiv Rudeša, tri puta protiv Istre 1961, Varaždina i Osijeka te po jednom protiv Gorice i Hajduka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...