Traži se pobjeda na oproštaju od sezone

Autor: Tara Tomić 26.05.2024

Rijeka,_slaven_belupo foto - HNK RIJEKA

Ne propustite 87. ogled Rijeke i Slaven Belupa

Rijeka - Nogometaši Rijeke i Slaven Belupa u nedjelju od 15 sati na stadionu HNK Rijeka spustit će zastor na 33. HNL sezonu.

Bit će ovo ukupno 87. ogled ove dvije momčadi od kojih je 40 završilo pobjedom Rijeke, 29 remijem, a 17 pobjedom Slaven Belupa i postigla ukupno 127 golova i primila ih 77..

Rijeka je 25 pobjeda ostvarila na domaćem travnjaku, na stadionima Kantrida i HNK Rijeka.

Posebno upozorenje uoči posljednje ovosezonske utakmice traži podatak da je Slaven Belupo slavio na posljednje tri utakmice koje su odigrane na Kvarneru, u sezoni 2022./2023. bili su uspješniji dva puta po 1:0, dok su ove sezone, u završnici jesenskog dijela, slavili rezultatom 4:2.

Rijeku i Slaven Belupo povezuje impresivna plejada nogometaša koji su nosili dres oba kluba, od Kristijana Čavala, Rijekinog rekordera po broju nastupa u Prvoj HNL (on i Damir Milinović imaju 196 nastupa), do Dalibora Viškovića, po mnogima jednog od najboljih lijevih braniča u novijoj povijesti našeg kluba… Tu su i igrači koji su dali snažan obol osvajanju trofeja poput Zorana Kvržića, Davora Vugrinca, Ivana Krstanovića, Gorana Mujanovića, Darija Čanađije, Josipa Brezovca, Nikole Pokrivača, Nine Galovića, Antuna Dunkovića ili Hebera… U aktualnoj momčadi Slavena nalaze se bivši igrači Rijeke Robert Murić, Adrian Liber, Ivan Lepinjica i Daniel Štefulj.

Obje momčadi s trenerskih klupa vodili su Elvis Scoria, Ivan Katalinić, Zlatko Dalić i Zlatko Kranjčar, a zanimljivo igrači Slaven Belupa bili su i aktualni trener Rijeke Željko Sopić i trener vratara Mario Jozić.

Rijeku i Slaven Belupo povezuju još neke zanimljive činjenice, poput one da je Filip Bratu sa 16 godina i 345 dana upravo protiv Koprivničana postao najmlađi igrač koji je u HNL-u zaigrao za Rijeku. Uz to, Rijeka je svoju posljednju utakmicu na stadionu Kantrida odigrala upravo protiv Slaven Belupa (3:3) na kojoj je posljednji pogodak postigao Sandi Križman, koji je igrao za obje momčadi.

Rijeka protiv Slaven Belupa drži i svoj najduži niz utakmica bez poraza u HNL-u koji je od 5. svibnja 2012. do 21. lipnja 2020. godine trajao čak 31 utakmicu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...