Trenera HNK Rijeka Sergeja Jakirovića zanima pozicija izbornika BiH

Autor: Nikola Cvjetović 05.07.2023

nk_rijeka_nk_varazdin_rujevica_2023_jakirovic

"Spominje se moje ime, vidio sam. Ja sam zainteresiran, naravno, ali imamo prepreku što ja imam ugovor s Rijekom na još dvije godine i potrebno je platiti odštetu. Ja sam trenutno u Rijeci, zadovoljan sam, ali naravno da je čast voditi reprezentaciju", rekao je Jakirović za Dnevni avaz, a prenosi Index.hr.

Rijeka - Sergej Jakirović mogao bi napustiti Rijeku prije početka sezone! Jakirović je favorit za poziciju izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine i ne skriva da je zainteresiran za tu poziciju, piše Index.hr.

"Spominje se moje ime, vidio sam. Ja sam zainteresiran, naravno, ali imamo prepreku što ja imam ugovor s Rijekom na još dvije godine i potrebno je platiti odštetu. Ja sam trenutno u Rijeci, zadovoljan sam, ali naravno da je čast voditi reprezentaciju", rekao je Jakirović za Dnevni avaz.

Podsjetimo, NSBiH je nakon debakla protiv Luksemburga (0:2) smijenio izbornika Faruka Hadžibegića i odmah počeo tražiti njegovog nasljednika. Jakirović, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, u Rijeci je sedam mjeseci i ugovor ima do lipnja 2025. godine.

"Velika je čast, uspon i uspjeh za jednog trenera voditi reprezentaciju, a ja kao ja uvijek mislim da se nešto može napraviti, kao što sam u svim svojim klubovima to i pokazao. Dosta stvari se mora poklopiti, ali da me zanima - zanima. To je vrh trenerskog posla."

Jakirović u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine ima podršku predstavnika sva tri naroda, a i veći dio navijača je oduševljen idejom da bivši trener mostarskog Zrinjskog naslijedi Hadžibegića.

"Drago mi je zato što ljude i narod ne možete prevariti. Narod gleda što radiš i sigurno da je to jedan kompliment, naročito u državi kao što je Bosna i Hercegovina", rekao je Jakirović, koji je i prije tri godine bio kandidat za izbornika BiH, ali je tada izabran Bugarin Ivajlo Petev.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...