Triatlonci riječkog "Rivala" stigli do medalja u Španjolskoj i Hrvatskoj

Autor: Nikola Cvjetović 03.07.2023

Antonio_Franko_2__mjesto_A_Coruna_2023_TK_Rival

Antonio Franko u španjolskoj A Coruni na utrci Svjetskog kupa osvojio je 2. mjesto i sakupio vrijedne bodove u kvalifikacijama za sljedeće Olimpijske Igre.

Rijeka - Član TK "Rival" Antonio Franko u španjolskoj A Coruni na utrci Svjetskog kupa osvojio je 2. mjesto i sakupio vrijedne bodove u kvalifikacijama za sljedeće Olimpijske Igre. Ostali triatlonci Rivala proteklog vikenda nastupali su na domaćem terenu - 3. kolu Hrvatske triatlon lige na Preluci.

Nakon prošlotjedne bure na Prvenstvu Hrvatske u supersprint triatlonu u Kostreni i subotnju sprint utrku na Preluci obilježili su promjenjivi vremenski uvjeti - od neuobičajene hladnoće i kiše do sunca i ljetne sparine.

Aurora_Valincic_2__mjesto_Preluk_2023_TK_Rival

Na sprint utrci, dvostruko većih distanci od supersprinta (750 m plivanja, 10 km biciklizma i 5 km trčanja) u muškoj konkurenciji slavio je Rivalov Gabriel Barac. Sa vremenom od 53:56s ovo je njegova treća pobjeda u tri kola Hrvatske triatlon lige, što znači da u finalno kolo, ujedno i Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu, ulazi sa 100% uspješnošću. Gabriel je naravno i najbolji junior do 19. godina. Drugi u sveukupnom poretku bili su Marin Stipčević TK Zrinski i Filip Vilenica TK Swibir.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Marija Lukina TK Rudolf Perišin sa vremenom 1:02:46s, druga je bila Rivalova Aurora Valinčić, a treća Roza Šporčić TK Maksimir. Sjajan nastup osigurao je Aurori osim 2. mjesta u sveukupnom poretku i 1. mjesto među juniorkama do 19 godina! Sjajan dan imala je i druga Rivalova juniorka Lana Vale zauzevši 6. mjesto u sveukupnom poretku žena, odnosno 2. među juniorkama do 17 godina.


Osim fantastičnih uspjeha u sveukupnom poretku, Rivalovi sportaši zauzeli su brojna mjesta na pobjedničkim postoljima dobnih skupina: kadeti do 13 godina Andrija Žic 3. mjesto, kadeti do 15 godina Dominik Oblak 3. mjesto, M35 Nikola Kutanoski 1. mjesto, M40 Miroslav Marić 2. mjesto, M45 Renato Žic 2. mjesto, M50 Ozren Gruičić 2. mjesto, M60 Damir Šegota 1. mjesto...
Ispred Rivalovaca je sada ljeto puno natjecanja, prvo već sljedećeg vikenda kada juniorke Aurora i Lana putuju na World Triathlon kup u Mađarskom Tiszaujvaros, a kadet Andrija u Austrijski Walsee na poznati Mostiman triathlon, dok Gabriela za dva tjedna čeka nova prilika za povijesno osvajanje prve Hrvatske medalje na utrci Europskog kupa u Litvanskom Panevėžysu.

Vrhunac Hrvatske triatlon sezone biti će u rujnu kada se u Zagrebu održava Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. U međuvremenu Gabriela je prepoznala i Europska triatlon unija i kao jedinog Hrvatskog predstavnika u "Europskom razvojnom programu" uvrstila ga u Rising Star program kojega možete pratiti na risingstartri.com web stranici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...