Triatlonci Rivala "raspršeni" na natjecanjima po svijetu

Autor: Nikola Cvjetović 07.07.2023

rivalovi_triatlonci TK Rival

Antonio Franko u Kanadi, Aurora Valinčić i Lana Vale u Mađarskoj te Andrija Žic u Austriji, branit će ovog vikenda boje Hrvatske i Rivala na brojnim triatlonskim natjecanjima.

Rijeka - Antonio Franko u Kanadi, Aurora Valinčić i Lana Vale u Mađarskoj te Andrija Žic u Austriji, branit će ovog vikenda boje Hrvatske i Rivala na brojnim triatlonskim natjecanjima.


Nakon srebra u World Triathlon para kup utrci u Španjolskoj, pod vodstvom nove trenerice Kristine Skroče, naša paraolimpijac Antonio Franko ove subote na utrci World Triathlon para serije u kanadskom Montrealu želi nastaviti niz dobrih rezultata. Riječ je o sprint utrci (750 m plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja) koje se održava na čuvenom automotodromu koji nosi ime velikana Formule 1 "Gillea Villeneuvea". Inače, Montreal je samo jedna od 7 "stanica" World Triathlon serije koja se ove godine uz Montreal održava u Abu Dhabiju, Yokohami, Cagliariju, Hamburgu, Sunderlandu sa finalom u španjolskoj Pontevedri. Antonio je trenutno na 2. mjestu kvalifikacijske ljestvice World Triathlona i na dobrom putu za sudjelovanje na sljedećoj paraolimpijadu u Parizu 2024.


Aurora Valinčić i Lana Vale, zlatne Rivalove juniorke pod vodstvom trenera Blaža Barca, kao dio Hrvatske triatlon reprezentacije putuju u Mađarski Tiszaujvaros na utrku Europe Triathlon junior kupa gdje će u nedjelju u centru grada plivati 500 m, biciklirati 12 i trčati 3,3 km. Biti će to njihova prva međunarodna utrka ove sezone kao i prilika za stjecanje vrijednih iskustava te Europskih bodova. Aurora je trenutno na 2. mjestu sveukupnog i U19 poretka Hrvatske triatlon lige, a Lana na istom mjestu U17 poretka. Prijenos utrke uživo biti će dostupan na web stranicama https://iszatriatlon.hu i Facebooku organizatora.


Dobrim rezultatima na utrkama Hrvatske triatlon lige, perspektivni Rivalov kadet Andrija Žic, kvalificirao se za svoj prvi međunarodni nastup u kadetskoj konkurenciji i to na čuvenom austrijskom Mostiman Triathlonu koji se održava na sjeveru zemlje u mjestu Walsee. Uz bok odabranim Hrvatskim predstavnicima, Andrija će plivati 500m, biciklirati 13 i trčati 3,3 km, a tekuće informacije sa ove utrke, kao i rezultate te aktualnosti možete pronaći na Rivalovom Facebooku i Instagramu.


Ipak, poznati Rivalovac i najbolji Hrvatski sprint triatlonac Gabriel Barac, ovog se vikenda neće natjecati već nastavlja svoje pripreme za Europe Triathlon junior kup utrku koja će se u Litvanskom Panevėžysu održati sljedećeg vikenda.


Iz Rivala poručuju da "Žele sreću svim natjecateljima", a posebno svojim Rivalovcima, ma gdje bili.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...