U Centru Zamet otvoren 19. TAD kup u karateu

Autor: Marina Pauletić 23.03.2024

karate_cup_tad_2024

Na natjecanju sudjeluje gotovo 800 natjecatelja.

Rijeka - U dvorani Centra Zamet otvoren je 19. TAD cup 2024 – Memorijal Aldegisto Sodero, međunarodno natjecanje u karateu u kojem sudjeluje gotovo 800 natjecatelja.

Organizator natjecanja je Karate klub TAD iz Rijeke u suradnji s Gradom Rijekom, a takmiče se natjecatelji iz 97 klubova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Austrije i Mađarske.

Natjecanje je službeno proglasio otvorenim gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a pozdravne govore uputili su i predsjednik Karate kluba TAD Rijeka Miroljub Berak te obitelj Aldegista Sodera, u čije se ime održava turnir.

Poželjevši svima dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik Filipović istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka još jednom ugostila ovo veliko natjecanje u karateu.

„Vjerujem da ćete ovdje u Rijeci imati izvrsne uvjete za ovaj veliki sportski događaj, jer se naš grad pokazao kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, uključujući europska i svjetska prvenstva“, kazao je gradonačelnik Filipović, poželjevši svim natjecateljima puno uspjeha i sportske sreće, ali i druženja i zabave

„TAD Cup od svojih početaka 2004. godine predstavlja događaj koji povezuje talentirane mlade natjecatelje, sadašnje i buduće reprezentativce iz Hrvatske i susjednih zemalja.

„Ove godine Karate klub TAD obilježava 60 godina djelovanja, a od svojih početaka do danas, TAD je prepoznat kao karate brend u Rijeci, Hrvatskoj, ali i šire. U dugoj povijesti kluba, klub je iznjedrio osvajače medalja na nizu europskih i svjetskih natjecanja“, poručio je Berak.

Na svečanosti otvaranja dodijeljene su i plakete za podršku natjecanju, a jednu od plaketa je u ime Rijeka sporta, gradske tvrtke koja upravlja Centrom Zamet, primio je direktor Igor Butorac.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...