U Centru Zamet otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste

Autor: Portal Torpedo 27.11.2021

zamet karate prvenstvo balkana

U Centru Zamet svečano je otvoreno Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore

Rijeka – Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore po prvi se puta održava u Rijeci. Takmičenje od 26. do 28. studenog organiziraju Hrvatski karate savez i Karate klub TAD Rijeka uz podršku Grada Rijeke.

Na natjecanju sudjeluje oko 800 sportaša iz 13 zemalja, i to Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, što još jednom dokazuje masovnost i popularnost karate sporta.

Riječ je o kvalifikacijskom turniru za sportaše koji se nastup na Prvenstvu Europe za ove kategorije koje će se u veljači 2022. godine održati u Pragu.

Izrazivši ponos što je Rijeci pripala čast organizacije natjecanja koje okuplja ovako velik broj karatista, takmičenje je otvorenim proglasio gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Uputivši pozdrave dobrodošlice sportašima u naš grad, gradonačelnik je zaželio uspješnu organizaciju natjecanja, dobre sportske rezultate i mnogo lijepih uspomena iz Rijeke.

„Vjerujem da ćete u Rijeci imati kvalitetne uvjete za ovo veliko sportsko natjecanje jer se Rijeka do sada već pokazala kao kvalitetan organizator međunarodnih sportskih događanja, ali i europskih i svjetskih prvenstava“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Tako je Rijeka je, između ostaloga, Rijeka nedavno bila domaćin još jednog velikog međunarodnog natjecanja u karateu, Croatia Opena. Sljedeće godine Rijeka će biti dom mnogim sportskim natjecanjima.
„Iduće godine, kada će Rijeka biti europski grad sporta svakako očekujem da će naši sportski objekti biti u fokusu, da će sportski klubovi i sportovi imati i nove mogućnosti promocije i razvoja, te da će naš grad posjetiti veliki broj sportaša kroz razna sportska natjecanja i manifestacije kojih vjerujem neće nedostajati“, istaknuo je gradonačelnik, uz kojeg su na otvaranju natjecanja bili prisutni i predstavnici Riječkog sportskog saveza.

Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza i predsjednik Karate federacije Balkana svim sportašima čestitao je na dosadašnjim uspjesima u 2021. godini i poželio puno sportske sreće na riječkom natjecanju i u narednoj godini.

Glavni tajnik Karate federacija Balkana i član Izvršnog odbora Europske karate federacije Slavoljub Piper zahvalio se na domaćinstvu u Rijeci, kako je kazao, “grad širokog srca u kojem ima mjesta za svih”.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, natjecanje se održava bez prisustva publike, no prvenstvo se može pratiti putem YouTube kanala Croring.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...