U Jajcu vožen autoslalom: Hrvatsko postolje generalke

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

MATEJ_RADOVANOVIC__AK_Ina_Delta_Zagreb__snimio_M_Krpan

U Jajcu (BiH), u okviru natjecanja FIA CEZ, bodovano i hrvatsko prvenstvo u autoslalomu, a na pobjedničkom postolju trojica Hrvata Matej Radovanović, Nenad Damarija i Igor Bogović.

Jajce – U susjednoj Bosni i Hercegovini, u Jajcu, u konkurenciji 78 vozačica i vozača međunarodnog FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone „4. autoslalom Plivska Jezera 2022.“, pobjedničko postolje ukupnog poretka pripalo je trojici hrvatskih automobilista. Kako je natjecanje bodovano i za Prvenstvo Republike Hrvatske, poredak generalke je identičan: pobjednik Matej Radovanović (AK Ina delta Zagreb), drugi Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) i treći Igor Bogović (SAK Samobor).

Natjecanje je, na posebno pripremljenoj stazi dugoj 1.268 metara, u Turističkom izletištu Plivska jezera nadomak Jajca, organizirao SAK Komotin, a sudionike i gledatelje je ispred Hrvatskog auto i karting saveza pozdravio izaslanik predsjednika Dragan Serden, predsjednik OAS-a HAKS-a. Uz CEZ i PH voženo je i otvoreno prvenstvo grada Jajca uz nastup 57 vozača.

Mladi Velikogoričanin Matej Radovanović, u Seat Ibizi Cupra, u dvije je bolje vožnje stekao prednost od 1,22 sekunde ispred iskusnog i trofejnog Puljanina Nenada Damarije za volanom Autobianchia A112, te tako, poslije dva natjecanja, preuzeo vodeću poziciju ukupnog poretka Prvenstva Hrvatske. Treći ukupnog poretka bio je Buzećanin Igor Bogović kao vozač SAK Samobora i u Peugeotu 106 za pobjednikom zaostao 5,65 sekundi. Svaki od njih bio je pobjednikom svoje klase za PH, u okviru kojeg je nastupio 21 vozač i vozačica iz devet klubova. Uz generalku i klasu Mateju Radovanoviću pripala je i pobjeda u konkurenciji juniora ispred Filipa Bana (AK Ina delta), dok je očekivanu pobjedu među vozačicama ostvarila Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) ispred Mirele Stern (AK Dugo Selo) i Dalile Delimehić (AKK DS Racing Prelog).

Klupski trijumf rezultatima Igora Bogovića, Antuna Laušina i Marka Stanisavljevića ostvarila je ekipa SAK Samobor, ispred AK Ragusa Racing i AKK DS Racing Prelog. Pobjednici preostalih klasa su: Mateo Škoda (AK Ragusa Racing, Fiat Seicento), Antun Laušin (SAK Samobor, Honda Civic) i Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb, Renault Clio),

U okviru FIA CEZ pobjednici u dvije divizije bili su Matej Radovanović i Antun Laušin.

Slijedeće natjecanje Prvenstva Hrvatske u autoslalomu je tradicionalna „14. Nagrada Dani Dubrave“, a vozi se u zagrebačkoj Dubravi 12.lipnja u organizaciji Autokluba Dubrava Zagreb.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...