[U OKU KAMERE] Platak u znaku sporta i pozitivne vibre

Autor: Nikola Cvjetović 21.08.2022

sportsko_lice_platka_2022__1_

Po prvi puta dio programa bila je i akcija „Pruži mi ruku“ planinarski društava i HPS-a s ciljem pružanja mogućnosti svim kategorijama osoba s invaliditetom ugodan i siguran boravak u planini.

Platak - Šesto izdanje Sportskog lica Platka nije zaustavila niti kiša koja je nakon jutarnjeg sunca padala nekoliko puta tijekom dana. Mali nogomet, odbojka na pijesku, boćanje, košarka za mlađe uzraste i košarka u kolicima pokazale su svoje najbolje lice u svim vremenskim uvjetima i dokazali za na Platku svi igraju sa srcem.

Košarka za seniore dobit će novi datum jer se radi skliskog terena i nepovoljnih uvjeta za sigurnost natjecatelja, nije održala. Osim sportskih natjecanja pojedinci su se okušali u disc golfu pod stručnim vodstvom Disc golf kluba Eagle.

sportsko_lice_platka_2022__2_

Novitet šestog izdanja Sportskog lica Platka je dječji košarkaši turnir koji je okupio 7 ekipa. Smijeh i borbenost bili su zaštitni znak novopostavljenog terena a nakon malih košarkaša zasjali su sportaši s invaliditetom. Na turniru košarke u kolicima okupili su se osim domaćina Kostrene i sportski prijatelji iz Varaždina i Šibenika. Odbojkaški teren je ponovno okupio najveći broj ekipa, a finalisti su se za zlato borili po kiši i pokazali visoku kvalitetu igre. Kvalitetom najbolji malonogometni turnir do sada održan je bez pauze unatoč povremenim pljuskovima i do zadnjih utakmica u skupinama borilo se za prolaz. Užarena atmosfera rastjerala je oblake u finalu. Boćarski turnir je posljednji završio, nakon dugotrajne borbe izjednačenih ekipa u mješovitoj konkurenciji.

Po prvi puta dio programa bila je i akcija „Pruži mi ruku“ planinarski društava i HPS-a s ciljem pružanja mogućnosti svim kategorijama osoba s invaliditetom ugodan i siguran boravak u planini.

Društvo sportske rekreacije Kvarner uz veliku pomoć voditelja sportova, volontera, igrača i sudaca uspjelo je na jedan dan pretvoriti Platak u pravo multidisciplinarano borilište s ogromnom pozitivnom energijom. Sportsko lice nije rezervirano samo za mlade i studente već i za obitelji i umirovljenike. Najuspješnije ekipe, osim unikatnih medalja s ugraviranim puhom kao maskotom Platka, zaslužile su nagradama koje su osigurali: Ožujsko Pivo, HIDRA funkcionalna pića, DARNA-Liquor Factory of Rovinj, Vina Deklić, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Red Bull.

sportsko_lice_platka_2022__3_

INA d.d. i JGL d.d. podržavaju projekt i time doprinose razvoju lokalnog sporta, dok uz suradnju sa Studentskim sportskim društvom Nautilus uz pomoć Studentskog centra Rijeka, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, UniSport RI što su omogućeno je studentima Sveučilišta u Rijeci sudjelovanje bez naknade.

Iduće nedjelje nastavlja se program na Platku s Vertikalnim lice koje će ugostiti trkače i bicikliste. Prijave su još uvijek otvorene, a sve detalje možete pratiti na web stranici Sva lica Platka.

Poredak:
KOŠARKA MLAĐE KATEGORIJE
1. Rijeka
2. Batak
3. Poštari
KOŠARKA U KOLICIMA
1. Šibenik
2. Gemišteki
3. Maaac
ODBOJKA NA PIJESKU 3V3
1. Kantrida 4
2. Stanojina ekipa
3. MiK (Majstori s Kvarnera)
MALI NOGOMET
1. Desetke kontra
2. Dyinamic
3. Reful
BOĆANJE
1. Gladijatori
2. Udruga umirovljenika Zamet
3. Reful

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...