[U OKU KAMERE] Sveučilište Charles III iz Madrida pobjednik prve YUFE Fiumanke

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2024

yufe_regata_2024__4_

Šesnaest timova studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci sudjelovat će ovog vikenda na 3. Studentskoj Fiumanki koja će se održavati od petka do nedjelje.

Rijeka - Sveučilište Charles III iz Madrida pobjednik je prve YUFE Fiumanke održane danas u Rijeci. Druga je posada Sveučilišta Nicolaus Copernicus iz Toruńa, a treća Sveučilišta iz Essexa.

yufe_regata_2024__5_ YUFE svi sudionici

U sklopu 25. Fiumanke održana je međunarodna regata Europske sveučilišne alijanse YUFE (engl. Young Universities for the Future of Europe), na kojoj su uz posadu Sveučilišta u Rijeci zajedrili studenti iz Nizozemske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Francuske te posada Centralnog YUFE ureda.

YUFE Fiumanka izvrstan je završetak radnog druženja u Rijeci kao prilika za povezivanje, zabavu i stjecanje novih vještina.

yufe_regata_2024__1_ Pobjednička posada

Rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija istaknula je kako Sveučilište osim posvećenosti obrazovanju i istraživanjima treba biti integrirano u gospodarski razvoj i život lokalne zajednice, a Fiumanka je upravo idealan način kako može izaći iz zidova.

Sveučilište u Rijeci i Fiumanka se nadaju da će ova regata postati tradicija unutar YUFE mreže, stvarajući istinsku zajednicu između ovih deset institucija i njihovih lokalnih okruženja.
Rezultati se mogu pronaći na ovoj poveznici

yufe_regata_2024__3_

Šesnaest timova studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci sudjelovat će ovog vikenda na 3. Studentskoj Fiumanki koja će se održavati od petka do nedjelje.

yufe_regata_2024__2_ Prve tri posade
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...