U Opatiji i Rijeci je počelo Svjetsko prvenstvu u rukometu mladih do 19 godina

Autor: Nikola Cvjetović 02.08.2023

hrvatska_belgija_rukomet_2023_zamet__2_

Prvenstvo IHF organizacije, čiji je domaćin Hrvatska, okupit će 32 najbolje svjetske rukometne ekipe koje će tijekom 11 dana smotre snage odmjeriti u Opatiji, Rijeci, Varaždinu i Koprivnici.

Rijeka/Opatija - Od 2. do 13. kolovoza u Hrvatskoj se održava deseto Svjetsko rukometno prvenstvo mladih do 19 godina. Prvenstvo IHF organizacije, čiji je domaćin Hrvatska, okupit će 32 najbolje svjetske rukometne ekipe koje će tijekom 11 dana smotre snage odmjeriti u Opatiji, Rijeci, Varaždinu i Koprivnici.

U Rijeci u skupini E igraju: Danska, Austrija, Kina i Meksiko, a u skupini F Norveška, Crna Gora, Makedonija i Gruzija.


Grad Rijeka domaćin je i pokrovitelj prvog dijela prvenstva, tj održavanjem utakmica grupa "E" i "F", a u drugoj fazi natjecanja nad održavanjem završnih utakmica za ukupni poredak - razigravanja za poredak od 17. do 24. mjesta, sve uz pripadajuće treninge, na način da će se službene utakmice odigravati u sportskom objektu "Centar Zamet" (ukupno 28 utakmica), a treninzi u sportskim objektima "Dvorana Mladosti" i "Dvorana Dinko Lukarić".


Od početka natjecanja, 2. kolovoza, karte za utakmice su dostupne u dvorani Marino Cvetković Opatija i Centru Zamet po cijeni od 10 eura. Riječ je o dnevnoj karti, što znači da možete pogledati sve četiri utakmice dana.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...