U Puntu održan ljetni kamp Jedriličarskog kluba Galeb

Autor: Mia Mohorić 21.08.2024

galeb-kamp-punat2024_8

Kostrena - Na Ljetnom kampu Optimista, koji se održavao proteklog tjedna u Puntu, sudjelovalo je 21 Galebov jedriličar.

Djeca u dobi od 6 do 15 godina sedam su dana uživali, družili se i učili na ljetnom kampu za Galebove Optimiste u organizaciji njihova kluba, a sve pod budnim okom glavnog trenera Daria Klibe.

Osim trenera i članova Jedriličarskog kluba Galeb, veliku pomoć u organizaciji i održavanju kampa dali su i roditelji djece sudionika, među kojima bi istaknuli mame Aleksandru Lencović, Enu Prenc Matković, Đeni Kamber Škufca i Vesnu Fugošić, naglašavaju iz Galeba.

Punat je izabran za lokaciju održavanja kampa zbog povoljnih uvjeta za jedrenje te uvjeta boravka tolikog broja djece. Kamp je bio koncipiran tako da se kroz dan jedrilo dok je kasno popodne i navečer trener Dario Kliba održava briefinge s djecom gdje se prolazilo kroz odrađene treninge.

Naravno, zabava i igra nisu izostale, dodaju iz Galeba, s naglaskom da je osnovni cilj podići kvalitetu jedrenja djece pred nadolazeća natjecanja.

galeb_kamp_punat,2024_1


Početkom rujna Optimiste očekuje Prvenstvo Hrvatske za djecu do 12 godina. Također dvije ekipe od 12 do 15 godina sudjeluju na prestižnoj Team race regati na Ženevskom jezeru, a krajem rujna jedna ekipa zajedno s Team race reprezentacijom sudjeluju na Team race regati na Jezeru Garda.


S ponosom moramo istaknuti da je ove godine u reprezentaciji Hrvatske za Team race izabrano troje naše djece, od ukupno njih četvero. Tako da će boje Hrvatske team race reprezentacije na Europskom prvenstvu u Monacu braniti naši Ema Grabar, Juraj Lencović i Matteo Matković zajedno s Europskom prvakinjom Vitom Erceg iz JK OSCO 1992 Opatija. Ovakav ozbiljan rad i rezultate Galeb u klasi optimist dugo godina nije imao, zaključuju ponosni treneri i tim JK Galeba

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...