Uručena priznanja najboljim boćarima Boćarskog saveza PGŽ za proteklu godinu

Autor: Marina Pauletić 31.01.2023

izbor_bocari_pgz_2023__2_

Najbolji su pojedinci Karlo Šaban (Sveti Jakov) i Carrolina Bajrić (Čavle - Škola boćanja).

Rijeka – U boćarskom domu Podvežica jučer je održano proglašenje najboljih boćara Boćarskog saveza PGŽ za 2022. godinu. Svečanosti su prisustvovali Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ-a, Renata Ševerdije, predsjednica Boćarskog saveza Grada Rijeke i Darko Ivošević, član Izvršnog odbora Zajednice sportova PGŽ-a.

Najbolji pojedinci u seniorskoj konkurenciji u 2022. godini su Karlo Šaban (Sveti Jakov) i Carrolina Bajrić (Čavle – Škola boćanja), dok su najbolje ekipe boćari Svetog Jakova iz Jadranova te boćarice Čavle – Škola boćanja. Karlo Šaban osvojio je protekle godine dva svjetska zlata, a Carrolina Bajrić postala je europska prvakinja te je osvojila dvije europske bronce. BK Sveti Jakovi lanjski je prvak Prve HBL te debitant u Super ligi, dok su boćarice Čavle – škola boćanja treće u Europi i prvakinje Hrvatske.

izbor_bocari_pgz_2023__3_

Miljenko Butković istaknuo je koliko su ponosni na mlade uzraste te naglasio važnost ženskog boćanja na čijem će razvoju raditi i dalje.

Kada govorimo o juniorskoj konkurenciji, Žarko Jerčinović (Drivenik, Sveti Jakov) najbolji je junior, a Dora Fućak (Čavle – Škola boćanja) najbolja juniorka. Fućak je također dobila nagradu zajedno s Lornom Žagar (Čavle – Škola boćanja) u kategoriji juniorske prvakinje Hrvatske u paru. U ekipnoj konkurenciji nagradu je uzeo Sveti Jakov.

Najbolja kadetska ekipa su boćari Vargona. Najperspektivniji kadet je Adrian Šipek (Sveti Jakov), a kadetkinja Ema Maršanić (Čavle – Škola boćanja). Najbolji sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom je Miroslav Mitić iz BKOSI Pulaci.

izbor_bocari_pgz_2023__1_

Što se tiče kategorije sportskih djelatnika, priznanja su dodijeljena Vjekoslavu Matetiću (Sveti Jakov) i Deanu Klariću (Čavle – Škola boćanja), trenerima prvaka i prvakinja Hrvatske u Prvoj HBL, to jest Hrvatskoj ženskoj boćarskoj ligi i trećeplasirane ženske ekipe Kupa Europe te izbornicima ženske i muške seniorske reprezentacije.

Dodijeljena su i posebna priznanja Nikol Belasić (Čavle-Škola boćanja), Klari Široli (Kastav), Lovri Šipeku i Filipu Klariću (Sveti Jakov) te Ivanu Načinoviću (Vargon) za postignute rezultate u 2022. godini.

Osim njih, priznanje za razvoj boćarskog sporta dobila je Općina Lovran koja je uložila 1,8 milijuna kuna u proširenje boćališta u Lignju koje se nalazi u sklopu Društvenog doma Liganj. Boćalište sada ima četiri trake, gledalište, svlačionice, sanitarne čvorove i pomoćne prostorije. Sljedeće je priznanje uručeno BK Grižane čiji su boćari uz podršku i pomoć Općine Vinodolske, ali samostalnim radom izgradili te opremili boćalište u Grižanama s četiri staze. BK Draga i BK Lovran svoja su priznanja dobili povodom pola stoljeća djelovanja.

Dušan Cvitković (Grižane) i Radoslav Barić (Brzac) dobili su nagrade za životno djelo. Cvitković je jedan od osnivača BK Grižane, i dalje aktivno igra te je imao veliku ulogu u izgradnji novog boćališta. Barić je jedan od zaslužnih za razvoj infrastrukture i klubova boćanja na otoku Krku, u mjestima Linardići, Milohnići i Brzac.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...