Uskoro dižemo jedra 25. Fiumanke!

Autor: Marina Pauletić 15.05.2024

fiumanka_2023_rijeka__15_ Foto: arhiva

Od 6 do 16. lipnja 2024. u Rijeci će se održavati 25. Fiumanka, jedinstvena međunarodna nautička manifestacija na kojoj s jednakim entuzijazmom sudjeluju ljubitelji jedrenja, mediji i gospodarstvenici iz cijele regije.

Rijeka - Mjesec dana dijeli nas od starta jubilarnog izdanja 25. Velike Fiumanke, regate čija će se jedra podignuti više no prigodno 15. lipnja u 12 sati, na Dan grada Rijeke i blagdan njezinog zaštitnika sv. Vida.

Regata je prvi puta organizirana 2000. godine kada se na moru ispred Rijeke okupilo 114 jedrilica. U to je vrijeme Fiumanka bila najmasovnija hrvatska regata, a s godinama je nastavila rasti, razvijati se i graditi svoju međunarodnu prepoznatljivost sve do danas. Njezina su se jedra snažno utisnula u identitet grada, važnog pomorskog odredišta i najveće hrvatske luke. Rijeka je kroz povijest bila središte trgovine, brodogradnje i pomorstva, a Fiumanka joj je iznova dala poticaj u okretanju prema moru.

fiumanka_rijeka_2023__1_ Foto: arhiva

Fiumanka je više od jedrenja i regate

Fiumanka je više od jedrenja i regate, događaj koji spaja ljude kroz ljubav prema moru. Uz sportski, Fiumanka donosi i bogat zabavni program pa u danima oko regate Rijeka postaje živahno odredište s mnoštvom posjetitelja koji uživaju u atmosferi primorskog i pomorskog grada. Priču o njoj prenose njezini brojni sudionici, kroz svoje dogodovštine na regatnom polju, zajedničke trenutke, zanimljive susrete i nova prijateljstva.

Jedrenje na 25. Fiumanki i ovoga puta začinit će dobra zabava i stvaranje novih prijateljstava pa i poslovnih veza u opuštenoj atmosferi. Uz glazbene programe na više lokacija, možemo predložiti i zajedničko gledanje nastupa naše nogometne reprezentacije na UEFA Euro 2024. odmah nakon završetka regate, na velikom ekranu postavljenom na središnjem gatu u gradskoj luci.

fiumanka_2023_rijeka__7_ Foto: arhiva

Imaš barku, imaš jedro - prijavi se!

Ono što je posebno važno naglasiti o Fiumanki i što je izdvaja od drugih velikih regate je to što je u potpunosti besplatna. Svi koji imaju barku s jedrom mogu se prijaviti. Regata nema kotizaciju, uz ovjerenu prijavu, jedrilicama koje dođu na Fiumanku osiguran je besplatan vez u gradskoj luci, a svaki sudionik koji odjedri regatu dobiva i službenu majicu, kao uspomenu na sudjelovanje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...