UVOD U DOMAĆI WRC: Karlovačkim rallyjem „Četiri rijeke“ otvorit će se nova sezona

Autor: Miroslav Krpan 16.03.2023

UVOD U DOMAĆI WRC Karlovačkim rallyjem Četiri rijeke otvorit će se nova sezona

Drugu godinu za redom, osnaženi prošlogodišnjim uspjehom, Deltaši organiziraju rally na širem karlovačkom području očukujući brojne inozemne posade

Karlovac – Prošlog proljeća, istinskim spektaklom, nakon gotovo 15 godina, kraljevska automobilistička disciplina vratila se u Karlovac i šire okruženje, nastupom 48 posada iz sedam europskih zemalja. Osnaženi pozitivnim odjecima među sudionicima, ali i brojnoj publici uz staze, te lokalnoj zajednici, u punoj je pripremi „2.Quattro river rally Karlovac 2023.“, što ga od 31.ožujka do 2.travnja priprema zagrebački Autoklub Delta.

Prvo predstavljanje novog izdanja, sadržajno obogaćenog novom dionicom jednog brzinca, kao i pratećim programskim sadržajima, proteklo je uz prisustvo vodećih ljudi Grada Karlovca, ali i Karlovačke županije.

-Nakon Grada Zagreba, Karlovačka županija turistički je najposjećenija kontinentalna županija. Sve je to rezultat dugogodišnjeg truda i zalaganja svih subjekata,a široj prepoznatljivosti su doprinijela i automobilistička sportska događanja kao što je WRC Croatia rally i ovaj naš rally na četiri rijeke. Vjerujemo da će ovogodišnja manifestacija biti još jača, primamljivija, jer je svojevrsna najava najvećem događanju auto sporta tri tjedna kasnije – istakla je pred novinarima Martina Furdek Hajdin, karlovačka županica.

Središte zbivanja Quattro river rallya je u samom Karlovcu, sa startom i ciljem u starogradskoj urbanoj zoni, park vozača je na prostorima Športsko rekreacijskog centra Korana, gdje će u subotnje veče ove godine biti i zabavni program u kojem sudjeluje Sandi Cenov, u večernjim satima kao zabavljač, a u dnevnim za upravljačem jednog od automobila predvozača. Gradsko područje udomaćit će i dva prolaska brzinskim ispitom uz Koranu, a uz dosadašnje dionice brzinaca nazvanih po rijekama Kupa, Dobra i Mrežnica, ove je godine novost i širenje na područje Grada Slunja i BI Rastoke u duljini 5,6 km. Dionice brzinaca koje se uz Karlovac protežu i na područja Duge Rese, Ozlja, Slunja, Netretića, Barilovića i Generalskog Stola nisu duge, ali su izuzetno atraktivne i tehnički zahtjevne. U dva natjecateljska dana vozit će se 12 brzinskih ispita na pet različitih lokacija, od kojih je skoro petina identična onima koji su programski zacrtani za WRC i svjetske asove. Upravo se zato očekuje snažan odaziv inozemnih posada, znanih europskih i svjetskih asova koji će tako imati prigodu isprobati dio asfaltnih podloga i zamki što ih na WRC-u kriju karlovačke dionice. Ovaj rally dug je 476,93 km, od čega na brzince otpada 115,42 km.

Zadovoljstvo dolaskom relijaša u Karlovac izrazio je i gradonačelnik Damir Mandić, ali posebno je ponosan na učinjeno jedan od inicijatora i domicilni rally vozač Željko Magličić ističući:
-Neizmjerno mi je drago da pričamo i o drugom QRR, nakon uspjele prošlogodišnje premijere. Teško mi je prenijeti emocije, najviše ponosa, što je moj rodni kraj, sada domaćin automobilističkih priredbi raznih disciplina i rangova, sve do najviše svjetskog, a posebno ovaj rally koji svoj prvi rođendan upisuje uz status cijenjenog međunarodnog sustava. Već su se sve lokalne institucije, od županije, preko gradova i općina domaćina, do javnih službi, dokazale kako su jednako kvalitetan partner i domaćin autosportu poput nekih desetljećima etabliranih destinacija.

Karlovački rally međunarodnog je karaktera upisan u FIA kalendar, a boduje se za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo, te Alpe adria rally Cup. Upravo u Karlovcu starta nova rally sezona na hrvatskim prostorima u okviru Hrvatskog auto i karting saveza.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...