Vaterpolisti Primorja EB slavili protiv Medvešćaka

Autor: Nikola Cvjetović 16.03.2022

vk_primorje_vk_zadar__2_

- Rasplet ove utakmice samo je potvrda riječi našeg trenera Hinića da ćemo trebati biti "dosta, dosta dobri za pobjedu", ona je uz malo "kidanja" živaca ipak izvojevana, a sada uz dodatno "zakapareno" 6. mjesto, odlazimo na Korčulu odigrati 14. kolo, 23. ožujka, poručili su Primorjaši.

Zagreb - U 11. kolu Prvenstva Hrvatske Primorje EB slavilo je protiv Medvešćaka.

- Ludo dobra, a primarno zanimljiva, uzbudljiva i neizvjesna utakmicama na Sveticama. Primorje EB je u Zagreb došlo s već ‘zakaparenim’ prvim mjestom u ‘donjem domu’ ili osiguranim startnim mjestom br. 6 u doigravanju, ali Medveščak je lovio, jurio po pobjedu. Naime, Medvjedi se nadmeću s KPK za drugo mjesto u ovoj skupini. Početak odnosno prvih 8 minuta su bile posve poravnate. Izmjenjivanje u vodstvu, nikad većem od gola razlike, a na kraju prve dionice bili smo na početku – 3:3. No, u prve četiri minute druge dionice prvi je gas ‘stisnuo’ Hinićev sastav. Tri uzastopna gola (K. Babić, Brubnjak i Blažić) za 6:3 vodstvo gostiju. Činilo se da se primorjaši odljepljuju od suparnika. To je bila pogrešna procjena jer tada je počeo veličanstveni obrat u bazenu. Sljedećih 9 i pol minuta Riječanima u napadu kao da je začaran pristup domaćinovoj mreži, dok Zagrepčani nemilice rešetaju. Igrači trenera Rukavine postigli su čak 7 uzastopnih golova, te preokrenuli rezultat iz 3:6 do 10:6! U zadnjoj minuti treće četvrtine još je uvijek Medveščak imao +3 (11:8), da bi Riječani smanjili preko Jurišića na dva gola zaostatka (11:9) uoči zadnjih osam minuta.U zadnjoj četvrtini je gostujuća momčad uspjela poravnati, pa i ne jednom nego u dva navrata (11:11 i 12:12), ali je domaćin stalno ‘vraćao’ prednost. Na ulasku u zadnju minutu, Medveščak je još uvijek vodio. Minimalno, ali prednost je na njihovoj strani (13:12). No, Tin Brubnjak 55 sekundi prije kraja uspijeva i opet izjednačiti (iz peterca), da bi u zadnjem napadu Riječana, Roko Jurišić tek 13 sekundi prije kraja doveo Primorje EB u prednost. I pobjedu! Sjajna utakmica, najbolji mamac za dolazak na tribine, stoji u izvještaju Hrvatskog vaterpolo saveza.

- Rasplet ove utakmice samo je potvrda riječi našeg trenera Hinića da ćemo trebati biti "dosta, dosta dobri za pobjedu", ona je uz malo "kidanja" živaca ipak izvojevana, a sada uz dodatno "zakapareno" 6. mjesto, odlazimo na Korčulu odigrati 14. kolo, 23. ožujka, poručili su Primorjaši.

MEDVEŠČAK – PRIMORJE EB 13:14 (3:3 – 1:3 – 7:3 – 2:5)
Medveščak

Čelar, Bakarić, Car 4, Šarić, Gavranić, Škegro, Marković 5, Šimunović, Miljak 4, Ratej, Matešić, Šimić, Vrsaljko, Levnaić
Trener: Rukavina
Primorje EB
Čubranić M.I., Vuković 1, Babić L. 1, Tomić, Brubnjak 4, Blažić 2, Kaluđerović 1, Babić K. 2, Sotošek, Crippa, Jurišić 3, Duvnjak-Starčević, Tkač
Trener: Hinić

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...