Vaterpolisti Primorja EB sutra igraju prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske

Autor: Nikola Cvjetović 24.03.2022

karlo_babic_noa_burburan

- Cijela ekipa Mladosti je dobra, ali i mi imamo svoje adute. Priključio nam se i Maroš Tkač tako da smo sigurno jači nego što smo bili u prošlim susretima s njima. Domaći bazen je naša prilika jer ćemo imati vjernu podršku s tribina, kaže Burburan.

Rijeka - Vaterpolisti Primorja Erste bank sutra od 20,30 sati na bazenu Kantrida igraju prvu utakmicu četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske protiv zagrebačke Mladosti. Dvoboj je to u kojem će Primorjaši pokušati izboriti prednost uoči zagrebačkog uzvrata te izboriti željeno polufinale.

- Dobro poznajemo Mladost, već smo dva puta igrali s njima i u prvenstvu i u Kupu, a nedavno smo im bili i sparing partneri u Zagrebu. Znamo kako igraju i koju taktiku koriste te ćemo probati iskoristiti naša saznanja te primijeniti odgovarajuću taktiku u večerašnjem dvoboju, istaknuo je vaterpolist Primorja EB Karlo Babić.

Mladost je treća u poretku momčadi na ljestvici, ali riječki vaterpolisti smatraju kako bez obzira na prošle poraze, šansa za pobjedu večeras ipak postoji.

- Igramo na svom bazenu, pred svojom publikom i znamo koliko možemo. U prošlim smo utakmicama pokazali dobru igru i danas ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat i odškrinemo vrata polufinala, dodao je Primorjaš Noa Burburan.

Kapicu Mladosti nose dvojica bivših Primorjaša, Dario Rakovac i Ivan Vrbnjak te će Riječani s posebnim guštom dočekati i pokušati zaustaviti bivše kolege.

- Cijela ekipa Mladosti je dobra, ali i mi imamo svoje adute. Priključio nam se i Maroš Tkač tako da smo sigurno jači nego što smo bili u prošlim susretima s njima. Domaći bazen je naša prilika jer ćemo imati vjernu podršku s tribina, kaže Burburan.

Obrana će biti ključni dio susreta.

- Moramo biti čvrsti cijelu utakmicu i iskoristiti sve prilike u napadu. Mislim da neće biti puno golova, očekujem tvrdu utakmicu s obje strane. Rakovac i Vrbnjak igraju na desnoj strani, znamo koliko i šta mogu te ćemo se morati potruditi da ih što bolje zatvorimo, dodao je Babić kojemu je obrana glavni posao.

Upitan je nastup centra Primorja EB Roka Jurišića koji se još nije posve oporavio od viroze te će odluka o njegovom nastupu biti donesena neposredno uoči utakmice.
- Šanse za pobjedu su pola – pola, a možda su čak malo više u našu korist jer igramo doma, dodao je Burburan.

Iz Primorja EB pozivaju navijače i sve ljubitelje vaterpola da dođu u velikom broju. Naime, na tribine će moći nešto više od 300-injak gledatelja bez covid potvrde, ali s obaveznom maskom tijekom boravka na tribini. Cijena ulaznica je 30 kuna, a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka dvoboja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...