Vaterpolo klub Primorje Erste Bank odigralo prva dva kola u LEN Ligi prvaka

Autor: Marina Pauletić 10.09.2023

vaterpolo_primorje_-07258 Foto: arhiva

Iako su jednu utakmicu izgubili, grčki se protivnik Vouliagmeni dobro pomučio da bi svladao primorjaše.

Rijeka/Oradea – Vaterpolo klub Primorje Erste Bank od 8. do 10. rujna nalazi se u Oradei, Rumunjskoj gdje nastupa na kvalifikacijskom turniru LEN Lige prvaka. U prva dva kola jednu su utakmicu dobili, dok su jednu izgubili, a posljednje se kolo igraju danas u 9 sati protiv talijanske CC Ortigie.

1. kolo, CSM Digi Oradea - Primorje EB 7:10 (2:3, 1:3, 2:1, 2:3)

Riječani su perfektno otvorili turnir u Oradei. Iako bez Viktora Tončinića koji je zbog ozljede ostao u Rijeci, te puni mladosti i neiskustva, Hinićevi su se odabranici postavili u gostujućem bazenu kao pobjednici.

Oradea je imala tek dva i to kratkotrajna vodstva (1:0 i 2:1) u prvoj četvrtini, da bi već do pred kraj druge četvrtine Primorje EB ne samo dostiglo taj minimalan zaostatak, već i uvjerljivo povelo (6:2). Sekundu do kraja druge četvrtine su Rumunji smanjili na 6:3, ali do kraja utakmice primorjaši više nisu ispuštali prednost iz svojih ruku. Ona se kretala od 7:3 u trećoj dionici, preko 8:6 dvije i pol minute do kraja, pa sve do zaključnih 10:7 za Primorje EB. (izvor: hvs.hr)

2. kolo, Primorje EB - Vouliagmeni 12:14 (1:5, 3:3, 5:3, 3:3)

Grčki doprvak Vouliagmeni, momčad s reprezentativcima Grčke, Srbije i SAD, te vjerojatno i prvi favorit kvalifikacijske skupine Lige prvaka u rumunjskoj Oradei, silno se morao pomučiti kako bi svladalo naše Primorje EB.

Doduše, početak utakmice nije nimalo jamčio tako neizvjesnu i dramatičnu završnicu. Grci su poveli čak 5:1 nakon prvih osam minuta. Još sredinom utakmice je bilo 8:4 za Vouliagmeni, a još su veću razliku suparnici Riječana održavali sve do četiri minute prije kraja treće četvrtine kada je bilo 10:5. No, Hinićevi mladići su iskazali silan karakter, ali i kvalitetu jer su pogocima Paparića, Crippe, Brguljana i Brubnjaka uspjeli smanjiti na samo 10:9 minutu prije zadnjeg odmora. Vouliagmeni je ipak u zadnjem napadu u ovoj četvrtini uspio realizirati napad s igračem više.

U zadnjoj se dionici neizvjesnost produžila, pa je Primorje EB u tri navrata dolazilo na minus 1 zaostatka za Vouliagmenijem (10:11, 11:12 i 12:13) koliko je bilo četiri minute prije kraja. Puno na papiru jači suparnik je tek u zadnjoj minuti uspio postići pogodak za konačnih 14:12 i pobjedu Vouliagmenija. (izvor: hvs.hr)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...