Vaterpolski turnir „Millenium“ ovog vikenda na Bazenima Kantrida

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.05.2022

wp-content/uploads/2021/08/bazen-kantrida-plivanje-sinhro-1.jpg

Na turniru će sudjelovati hrvatske ekipe: HAVK Mladost, Medveščak, kao i ekipe iz bližeg susjedstva: Pallanuoto Trieste i AN Brescia iz Italije i Vojvodina iz Srbije.

Rijeka - VK Primorje Erste Bank domaćin je i organizator jakog međunarodnog turnira za kadete, odnosno za igrače 2008. godišta i mlađe. Iako je za kategoriju kadeta, ovo prvi turnir u organizaciji VK Primorja Erste Bank, mora se naglasiti duga tradicija organizacije turnira za najmlađu natjecateljsku kategoriju nada – Pešekan.

- Protekle dvije pandemijske godine ostavile su traga i na naše uzrasne kategorije, igračima nužno nedostaju utakmice kako bi imali više kontinuiteta u razvoju. Puno toga smo izgubili, a sada ovakvim tipom turnira VK Primorje EB nastoji ojačati našu generaciju 2008. godišta i mlađih igrača, kao i njegovati prijateljstva i suradnje s drugim klubovima, navode domaćini.

Na turniru će sudjelovati hrvatske ekipe: HAVK Mladost, Medveščak, kao i ekipe iz bližeg susjedstva: Pallanuoto Trieste i AN Brescia iz Italije i Vojvodina iz Srbije.

Millenium_vizual

Ukratko o Klubovima sudionicima:

HAVK Mladost - Mladost je sedam puta bila prvak Europe, a ukupno je osvojila 15 europskih trofeja. Klub je sedamnaest puta bio prvak države, a jedanaest puta osvajač nacionalnog kupa. Od osnutka Republike Hrvatske Mladost je osvojila jedanaest hrvatskih prvenstava i deset hrvatskih kupova.
VK Medveščak – VK Medveščak vaterpolski je klub, također iz Zagreba. S mlađim dobnim kategorijama klub bilježi zapažene rezultate, naročito u doba neovisne Hrvatske. Trenutno su u kategoriji u kojoj se odigrava turnir, prvaci države, a bilježe i visoke plasmane na cijenjenim međunarodnim turnirima – Tomo tournament (2. mjesto), Mladi galeb (1. mjesto).
Pallanuoto Trieste – Veliki prijateljski i suradnički klub iz grada velike blizine Trsta također participira u našem turniru. Osnovan je fuzijom više klubova 2003. godine, a od tada postiže značajne rezultate i u vrhu je talijanske Serie A. Vežu nas i sparing treninzi ne samo seniorskih momčadi, već i mlađih uzrasnih kategorija, odnosno i sudjelovanje u našim natjecanjima Županijskom vaterpolo prvenstvu i sl.
AN Brescia – trofejni talijanski klub iz istoimenog grada pridružuje se našem turniru. U ovom klubu koji u svojim vitrinama ima više trofeja LEN cupa, a i talijanskih prvenstava i kupova, aktivno su igrali i doprinijeli rezultatima naš predsjednik Barać i trener Hinić.
VK Vojvodina – prijateljski klub iz Novog Sada uvijek je rado viđen gost na našoj Kantridi. Sa seniorskom momčadi VK Vojvodine imamo puno susreta godišnje, s obzirom da zajedno participiramo u A1 Regionalnoj vaterpolo ligi.
VK Primorje EB - Vaterpolski klub „Primorje – Erste Bank“ najstariji je vaterpolski klub u Hrvatskoj, a tijekom svoje stogodišnje povijesti postizao je iznimne rezultate i kao takav nametnuo se u jedan od prepoznatljivih sinonima Grada Rijeke. Završetkom jednog iznimno uspješnog ciklusa kada je na Kantridu stiglo osam trofeja, započeo je novi projekt Primorja Erste Bank koji isključivi fokus stavlja na mlade igrače iz vlastitog pogona koji su sazrijevali i učili uz neka od najboljih imena svjetskog vaterpola. Danas imamo 150 natjecatelja koji postižu sjajne rezultate koji su i okrunjeni recentnijom nagradom - trofejem „Toni Nardelli“ za najbolju školu vaterpola u Hrvatskoj 2019. godine.

- Vjerujemo da će od petka do nedjelje, za vrijeme trajanja našeg turnira, u kojem ćemo odigrati čak petnaest utakmica ukupno, doprinijeti razvoju naših igrača kao i gostiju. Također ovaj turnir će nam biti i uvertira u ljetni dio natjecanja odnosno finalni turnir Kupa Hrvatske za istu kategoriju, naglasili su iz VK Primorje EB.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...