VAŽ JE NAŠ Rijeka je prvi finalist hrvatskog Kupa

Autor: Tara Tomić 03.04.2024

nk_rijeka_slavlje_lokomitiva_kup Foto: NK Rijeka

Pogotkom Ivana Smolčića Rijeka je pobijedila 1:0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu i plasirali se u finale SuperSport Hrvatskog kupa! Mjesto u devetom finalu Hrvatskog kupa Bijeli su osigurali zahvaljujući pogotku Ivana Smolčića koji je u 70. minuti skrenuo u mrežu ubačaj Marca Pašalića iz kornera i režirao veliko riječko slavlje u Kranjčevićevoj ulici. Rabuzin, Rabuzin Sunce je napravio… Odjekivalo je Zagrebom nakon što je sudac Patrik Kolarić odsudio kraj utakmice što je bio znak da fešta igrača i gotovo 700 navijača na istočnoj tribini može početi.

Finalne utakmice SuperSport Hrvatskog kupa na rasporedu su 15. i 30. svibnja, a uzvratna utakmica igrat će se na Rujevici. Rijeka je dobro ušla u utakmicu i odigrala kvalitetno prvo poluvrijeme kojem je nedostajao tek pogodak za usmjeriti utakmicu u željenom pravcu. Nije nedostajalo obećavajućih situacija, ali sigurni Čavlina na golu domaćina osujetio je dva dobra pokušaja Marića. U 8. minuti Pašalić je pucao iskosa s 15-ak metara, ali je zamalo bio neprecizan, u 14. je Marić bio zamalo prekratak na dubinsko proigravanje Pašalića, a sve kao uvod u najbolju priliku Riječana. U 15. minuti obrana Lokomotive nije dobro otklonila opasnost nakon ubačaja Bogojevića, lopta je došla do Marića koji je iz okreta, u padu, pucao ravno u Čavlinu. Drugu kvalitetnu situaciju Marić je imao u 29. minuti kada je primio dugu loptu iza leđa obrane Lokomotive, varkom se oslobodio čuvara, ali iskosa s desne strane pucao ravno u dobro postavljenog domaćeg vratara. Do kraja poluvremena tri kvalitetne situacije je imala Lokomotiva, ali udarac Čopa (32’) blokirao je Galešić, pokušaj Kalaice nakon kornera (33’) Mudražija nije uspio skrenuti u mrežu, dok je Goričan (37’) iskosa s lijeve strane pucao u dobro postavljenog Zlomislića. U drugom poluvremenu Lokomotiva je krenula nešto odlučnije, imala nekoliko kornera i prekida s (polu)distance. U 51. minuti nakon prodora Žilinskog lopta se odbila Mateu Mariću koji je pucao preko gola. U 53. minuti odgovorila je Rijeka preko Pašalića koji se sjajnim driblingom oslobodio čuvara i s 15-ak metara iskosa gađao bliži kut, ali Čavlina je odbio u korner. U 69. minuti Janković je dobio loptu na 30-ak metara od gola Lokomotive pa potegao prema Čavlini koji je iščupao loptu ispod grede i odbio u korner. Udarac iz kuta s desne strane izveo je Pašalić, a Smolčić najviše skočio na prvoj vratnici i Glavom pogodio mrežu domaćina – 0:1.

Lokomotiva je do kraja utakmice lovila izjednačenje, a Rijeka zatvorila prilaze Zlomisliću i bez većih uzbuđenja potvrdila finale Kupa.

NK Lokomotiva – HNK Rijeka 0:1
ZAGREB
Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja 1000. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelac: 0:1 Smolčić (70’).
LOKOMOTIVA: Čavlina, Bartolec, Mersinaj, Kalaica (od 46’ Žilinski), Leovac, Smakaj. Ma. Marić, Šotiček, Mudražija (od 81’ Canjuga), Goričan (od 77’ Kastrati), Čop.
RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević (od 60’ Goda), Selahi, Petrović, Pašalić (od 79’ Hodža), Fruk (od 60’ Janković), Pjaca (od 65’ Banda), Mi. Marić (od 60’ Obregon).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...