VELIK KAO MONT-BLANC Marin Mandekić ISTRČAO UTMB 2022

Autor: Srđan Brajčić 30.08.2022

Ultra-Trail du Mont-Blanc Marin Mandekić srk rika Marin Mandekić

Za 171 kilometar i 10.000 metara elevacije kružne staze oko Mont-Blanca, trebalo mu je 26 sati i 33 minute.

Chamonix - Ako je Ultra-Trail du Mont-Blanc neslužbeno prvenstvo u planinskom trčanju, onda je naš član Marin Mandekić jedan od najbržih ultraša na svijetu. UTMB 2022 Marin Mandekić završio je na 65. mjestu u ukupnom poretku. U kategoriji muških trkača bio je 60. U svojoj kategoriji popeo se 4. mjesto.

marin_mandekic_mont_blanc

Čitatelji na našem Facebooku, uz gomilu pohvala, pišu da ima najbolje vrijeme od svih hrvatskih natjecatelja. Ne samo ove godine, već otkako se UTMB održava. Za 171 kilometar i 10.000 metara elevacije kružne staze oko Mont-Blanca, trebalo mu je 26 sati i 33 minute.

Spomenimo i taj da je UTMB 2022 završilo 1.789 trkača, ali njih 838 nije. Ovaj odnos ponavlja se iz godine u godinu, što potvrđuje da se radi o najtežoj trail utrci u svijetu. Utrci koja od svakog sudionika traži veliku posvećenost: fizičku, mentalnu, financijsku… Jednako tako vjeru u sebe, da može u vremenskom limitu završiti dugu i tešku stazu u Alpama.

A taj limit je 46 sati. Radi usporedbe, planinari UTMB dionicu završe za pet do sedam dana. Svatko tko je stigao do cilja u Chamonixu stoga zaslužuje aplauze. Pa čak i oni koji u tome nisu uspjeli. Za jedan totalno amaterski klub trail trkača iz Kastva ovo je veliki rezultat.

Pravi podvig vrijedan usporedbe – Marine, velik si kao Mont-Blanc.

Kompletan tekst dostupan je OVDJE.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...